Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Кирил Ананиев е вероятният бъдещ здравен министър, пише на първата си страница "Капитал дейли", като се позовава на независими източници.  Кандидатурата на Ананиев, който е автор на бюджетите на България през последните 20 години и настоящ заместник-министър на финансите, е била одобрена по време на заседание на коалиционния съвет вчера. Номинацията обаче ще бъде оповестена от премиера в петък, след гласуването на бюджета за следващата година, допълва "Капитал дейли".
Българите се готвят да харчат за жилища като при имотния бум, съобщава вестник "24 часа". По данни на НСИ през следващите 12 месеца българинът има нагласа да прави големи разходи, включително за покупка или построяване на къща, обзавеждане за дома и свързаните с това разходи. 
"Фандъкова ще принуждава софиянци да карат супер екоавтомобили", пише в заглавие на първата си страница вестник "Сега". Столичани ще трябва да се изравнят по екостандарти за колите си с най-богатите европейци и ще бъдат допускани в града само с автомобили от най-висок клас или с нулеви емисии на газовете. Това ще се случи, ако се изпълни желанието на кметицата Йорданка Фандъкова, която се подписа под общо писмо с кметовете на Рим, Париж, Амстердам, Мадрид, Копенхаген, Виена, Брюксел и Хелзинки с настояване в ЕС да се въведат единни по-строги мерки за намаляване на замърсяването на въздуха от транспорт.
"Всеки ден по две баби хвърлят пари от балконите си на телефонни измамници. Това показва статистиката на „Националната полиция“, предоставена от вестник „Монитор“. Цифрите сочат, че само от началото на годината регистрираните случаи на измами са 687. При тях са дадени общо над 5 млн. лева, които са отишли в ръцете на мошениците. 
"Забъркаха и кралицата в офшорки", пише вестник "Труд". Изданието обяснява, че мащабен теч на финансови документи разкрива как влиятелни бизнесмени и лидери, включитено фонд, който управлява активи на британската кралица Елизабет II, тайно са инвестирали огромни суми в данъчни убежища. Втория теч на финансови тайни след скандала "Панамалийкс" показва, че министърът на търговията на САЩ правел бизнес с Москва, а Кремъл инвестирал във Фейсбук" и "Туитър".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.