Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева
Водеща тема за вестниците тази сутрин са предлаганите от ГЕРБ промени в Конституцията, с които да отпадне давността за престъпления, свързани с приватизацията.

"Труд" цитира председателя на правната комисия в парламента Данаил Кирилов, който е подчертал, че "не става въпрос за разваляне на приватизационни договори, а за наказания на виновните за незигодните сделки.

 "24 часа" отбелязва по темата, че под ударите попадат повече от 5200 сделки.
 
 Вестникк "Сега" отбелязва: "Порочната" приватизация сближи опасно ГЕРБ, патриотите и ДПС.  

"Близо милион по линия на еврофондовете са прибрали медии и НПО-та от фабриката за фалшиви новини", е показала проверка на Агенция "Монитор" в системите на Агенцията за обществени поръчки и Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България.

"Турция прати доклад за "Булгартабак" и контрабандата на цигари в Интерпол, пише в заглавие на първата си страница "Капитал дейли".

Новогодишните екскурзии с 11% по-скъпи от миналогодишните, съобщва вестник "24 часа". По данни на Института за анализи и оценки в туризма за коледните и новогодишните празници ще пътуват около 520 хил. българи. Онези, които ще пътуват в страната, ще похарчат около 280 лева на човек, а тези, които ще заминат зад граница - около 500 лева на човек, посочва всекидневникът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.