Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цв. Цветанов: Димитър Главчев ще е част от Народното събрание

| обновено на 19.11.17 в 15:17
Снимка: БГНЕС

Димитър Главчев ще е част от Народното събрание, увери Цветан Цветанов. По думите му, оставката на Главчев, която е личен акт, не е  победа за БСП, а желание на Главчев и ГЕРБ да запазят стабилността в страната:

Митко Главчев не е загубен за каузата, не е загубен за парламентаризма и в момента ние не сме загубили позицията, която ГЕРБ по принцип заслужава като най-голямата парламентарна група. Просто в момента трябваше да се направи тази политическа  смяна, смяна на капитана на отбора с нов капитан на отбора, но от същия отбор, който е в шампионска лига, и който е шампионът в шампионска лига.Това усещане на БСП, че могат да имат управленски мандат с министър-председател Корнелия Нинова, е психическо разстройство. 

БСП нямат политическа воля да подкрепят промените в конституцията и демонстрират една фасадна игра, заяви Цветанов в коментар на решението на социалистите лидерът им да бъде съвносител на исканите изменения, но групата в парламента да гласува "против". Той отрече промените да се инициират, за да се атакува Нинова: 

Ако те припознават Корнелия Нинова в този казус, тя трябва да даде обяснение дали може някой да предполага някакви хипотези в тази посока. 
Предсрочните избори не са на дневен ред, убеден е Цветанов. Той се позова на думите на депутата от БСП Стефан Данаилов, че времето не е узряло за нов вот:
Той може да бъде ползван като един мъдрец в БСП.
Заместник-председателят на ГЕРБ взе участие на национален форум на предприемачите в Боровец. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.