Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Опозицията започна предизборната си кампания в София" - това е заявил столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод предстоящия протест в столицата, на който ще бъде поискана оставката й, пише вестник "24 часа".

"Ние ще продължим да си вършим работата, защото тя е за града и наистина всичко, което правим, остава. И само след 2 г., а и когато нас няма да ни има на тези позиции, метрото ще превозва близо половин милион души", подчерта Фандъкова, цитирана от всекидневника.

Увеличение на учителските заплати през 2018 година няма да има, тъй като планираният ръст се е случил още през септември". Това е казал в Пазарджик министърът на образованието Красимир Вълчев, съобщава вестник "Труд". Според Вълчев, след като е станало ясно, че има политическа воля и увеличение на събираемостта на данъците през тази година, вместо на 1 януари 2018-а, увеличението е станало още през септември 2017 г. Образователният министър обаче обеща, че ако през втората половина на 2018-а има отново повишена събираемост, той ще настоява договореното увеличение от 1 януари 2019 г. да стане факт още през септември догодина.

"Ски и вино ни прославят по света", пише на първата си страница вестник "Труд". Изданието обяснява, че през 2017 г. страната ни е влязла в много световни туристически класации. Банско и Пловдив са били включени в някои от най-авторитетните ранглисти на любителите на снежните спортове и виното. Зимният ни курорт е получил снежен "Оскар" за пета поредна година. Созопол от своя страна е изпреварил Париж, Рим, Мадрид и Виена в състезание за атрактивни дестинации. България обаче е на 45-о място по развитие на туристическата индустрия за 2017 г. според проучване на Световния икономически форум, в което са включени 136 държави, отбелязва всекидневникът.

Вестник "Стандарт" съобщава, че 25 са констатираните нарушения по време на Черния петък от Комисията за защита на потребителите. Те са свързани най-вече с  изкуствено завишаване на цените преди кампанията, за да се рекламира по-голям процент отстъпка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.