Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАТО изразява тревога от идентифицирани руски ракетни системи

НАТО изразява тревога от идентифицирани руски ракетни системи, се казва в изявление на Пакта. 

От Алианса смятат, че става дума за ядрени ракети със среден обсег и призовават Русия да отговори на притесненията по същество и прозрачно, като се ангажира с технически диалог със Съединените щати.

От 30 години договорът за тези ракети бе ключов за евроатлантическата сигурност. С премахването на цял клас американски и руски оръжия той допринесе за стабилността и намали риска от потенциален конфликт, заявяват от НАТО. 

От Алианса приветстват усилията на Съединените щати да ангажират Русия в двустранен и многостранен формат по този случай и добавят, че Алиансът остава изцяло ангажиран към спазването на договора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Европейските лидери дадоха начало на общ отбранителен пакт

В първия ден от срещата на върха на ЕС европейските лидери сключиха споразумение за засилено сътрудничество в областта на отбраната. Т.нар. "Перманентно структурирано сътрудничество в отбраната" (PESCO) ще обедини ресурсите на всички държави-членки на ЕС,..

публикувано на 14.12.17 в 20:30