Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мобилни пунктове ще събрат стари гуми в кв. "Люлин"

Снимка: БГНЕС

Мобилни пунктове ще събрат стари гуми от домакинствата в район Люлин на 12 и 13 януари. Акцията по събиране на стари гуми от домакинствата ще продължи на 12 и 13 януари в районите Люлин и Връбница.

Това е третата поредна съвместна инициатива между Столична община и Столичният инспекторат, която е насочена към намаляване на изхвърлянето на стари гуми до кофите за смет и минимизиране на възможността да бъдат изгаряни за отопление. В рамките на предходните две акции, проведени в районите Младост и Овча купел, бяха събрани близо 3000 гуми, отчитат от СО.

На адресите, на които има разкрити временни стационарни пунктове, старите си гуми могат да предават всички желаещи, независимо от района по местоживеене.

Адреси на временни стационарни пунктове в район „Люлин“:

бул. „Добринова скала“, срещу бл.402, вх. А

ж.к. Люлин 1 – ул. „Константин Константинов“, зад магазин „Фантастико“

ж.к. Люлин 8 – ул. „ Търново“ обръщало на тролеите срещу бл. 816

ж.к. Люлин 10 – бул. „ Генерал Владимир Динчев“, срещу бл.115, вх. Б

ж.к. Люлин 7- ул. „ Полковник Стоян Топузов“, до трафопост до бл. 704

ж.к. Люлин 5- ул. „ Капитан Васил Данаджиев“ , трафопост до бл.521

Адреси на временни стационарни пунктове в район „Връбница“:

ж.к.. „Връбница“- ул. „Тричко Велев“, до бившето БТК;

ж.к. „ Обеля 2“ – ул. „Илия Георгов“ между бл. 231 и бл. 214

Адреси на временни стационарни пунктове в район „Младост“:

кв. „Горубляне“ – ул. „Цветна градина“ до Стадиона;

ж.к. „Младост 4“, ул. „Проф. Александър Танев“, терен срещу колелото на автобуси с № 213, 76;

ж.к. „Младост 3“, ул. Жечо Гюмюшев“, терен преди пресечката с ул. „Инж. Георги Белов“;

ж.к. „Младост 1“, ул. „Митрополит Серафим Сливенски“ , до дърводелски цех;

ж.к. „Младост 1“, ул. „Проф. Марко Семов“ и ул. „Андрей Сахаров“;

Адресите за временни стационарни пунктове в район "Овча купел":

ж.к „Овча купел“ 1, ъгъла на бул. „Президент Линкълн“ № 55 и ул. „Зеленика“– Автокозметичен център „Портокал“;

Автопаркинг- ж.к „Овча купел“ 1 , бул. „Президент Линкълн“, с/у бл.431;

Павилион - ж.к. „Овча купел“ 2, кръстовището на бул. „Президент Линкълн“ и ул. „Петър Димков“.

Столичният инспекторат напомня, че търговските обекти /автосервизи и пунктове за смяна на излезли от употреба гуми/ са задължени да имат сключен договор с лицензирана фирма, на която да предават събраните гуми. Всеки обект, който нарушава разпоредбите на законодателството подлежи на санкция в размер от 1400 до 4000лв.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заявката към "Топлофикация София" за надвзета сума вече се подава и онлайн

Заявката за връщане на надплатената сума от прогнозните сметки през последния отоплителен сезон софиянци ще могат да подадат онлайн, съобщават от "Топлофикация София". Досега това се правеше с бланка по образец в центровете за обслужване на клиенти. От дружеството обясняват как това ще става по електронен път: След регистрация..

публикувано на 25.07.24 в 14:17
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил ще оглави литургии на няколко места в Софийската епархия

Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил ще оглави литургии в няколко духовни места в Софийската епархия.  Днес той ще води службата в Дивотинския манастир "Св. Троица", а в петък ще оглави вечерното богослужение в храма "Св. вмчк. Пантелеймон" в кв. "Бояна".  В събота, на празника на свети Седмочисленици, ще извърши Патриаршеска Света..

публикувано на 25.07.24 в 11:07

Над 130 точки в последното за сезона заседание на Столичния общински съвет

Сливане на две от общинските болници в София и нови мерки за разделно събиране на отпадъци са сред предложенията, които ще се обсъждат на днешното заседание на Столичния общински съвет. Докладите с тези предложения бяха отхвърлени в ресорните общински комисии, но окончателното решение ще бъде взето в зала.  Обсъжданото от няколко месеца вливане..

публикувано на 25.07.24 в 07:31
Ул.

Тече реконструкция и облагородяване на 3 улици в район "Възраждане"

Продължава изграждането на улиците "Царибродска", "Зайчар" и "Димитър Петков", съобщава Станислав Илиев, кмет на район "Възраждане" след посещение на място. Дейностите по подмяна на канала са почти приключили и предстои асфалтиране на участъка. Обсъдени са различни варианти за облагородяване на пространството около тези улици, както и за осигуряване..

публикувано на 24.07.24 в 18:09

Очакват се затруднения при закупуването на електронни винетки и маршрутни карти

Между 20:00 и 20:30 часа тази вечер се очаква да бъде затруднено закупуването на електронни винетки и маршрутни карти. Причината за неудобството е  актуализация на електронната система за събиране на пътни такси. Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) пояснява, че актуализацията няма да повлияе на автоматичното отчитане чрез бордови устройства и..

публикувано на 24.07.24 в 16:05

КЗК образува производство по случая с военния мемориал до НДК

Комисията за защита на конкуренцията е образувала производство по случая със спрения конкурс за възстановяването на военния мемориал до НДК. Кметът на София Васил Терзиев прекрати конкурса на етап "избран от комисия проект", но по-късно оттегли решението си. От дружеството, спечелило конкурса, обясниха за "Хоризонт", че са пуснали жалбата към..

публикувано на 24.07.24 в 15:02
Председателят на СОС Цветомир Петров и зам.-председателят на Комисията по здравеопазване Саад Алуани се срещат с лекари. Присъства и председателят на Комисията по здравеопазване Ваня Григорова

Лекари от IV МБАЛ се обявиха против сливането на лечебното заведение с Втора градска болница

Лекари от столичната Четвърта градска болница се обявиха против сливане на лечебното заведение със софийската Втора градска болница. Решение за такава промяна ще бъде обсъждано от Столичния общински съвет в четвъртък.  В Четвърта градска болница в София има 75 легла, а медицинският персонал е наполовина по-малко от необходимия. Голяма..

публикувано на 24.07.24 в 13:34