Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нено Димов: Ще работя в рамките на постигнатия политически консенсус за борба срещу климатичните промени

Нено Димов
Снимка: БГНЕС


Министърът на околната среда и водите Нено Димов заяви, че ще работи в рамките на постигнатия през 2015 година политически консенсус сред страните-членки на ЕС за борба срещу климатичните промени. Димов каза това пред Комисията по околна среда в Европейския парламент при представянето на приоритетите на българското председателство в областта на екологията:

Не е маловажно, когато се постигне политически консенсус. Науката не борави с термин "консенсус", докато политиката борави и при политиката консенсусът е ключов инструмент за постигане на определени цели. По време на българското председателство ние ще работим в рамките на политическия консенсус, който е постигнат и между 28-те държави-членки и в Европейската комисия, и в Европейския парламент.

Министър Димов отказа да отговори на въпроси за втори кабинков лифт в Банско с мотива, че този въпрос не е свързан с българското председателство.



 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.