Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С концерт отбелязваме началото на Българското европредседателство в Брюксел

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов пристигат днес в Брюксел за официалния концерт по повод откриването на Българското председателство на Съвета на ЕС.

В програмата на държавния глава е включена аудиенция с краля на Белгия Филип, а по-късно заедно с вицепрезидента Илияна Йотова той ще се срещне с българската общност в страната. 

Премиерът Борисов, от своя страна, ще участва в конференция "Нова роля за Балканите: Решения за повече сигурност и по-добро управление на миграцията".

В програмата му са предвидени и работни срещи, свързани с теми от европейския дневен ред. На концерта, който ще се проведе в Центъра за изящни изкуства "Бозар" и президентът, и премиерът, ще произнесат кратки приветствия.

Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров ще изпълни "Празнична увертюра" от Веселин Стоянов. Сопраното Соня Йончева ще изпълни няколко арии от опери на Верди, а пианистът Людмил Ангелов – Концерт за пиано и оркестър №2 от Шопен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.