Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен протестиращи в подкрепа на Пирин почерпиха гражданите с локум

Стига локуми! Пирин не е за продан“ - под този надслов премина поредния протест в защита на национален  парк „Пирин“ в Сливен. Протестиращите почерпиха с локум гражданите, като символ на политическите обещания. Еко защитниците отново настояха да бъде отменено решението на Министерски съвет, с което бе позволена промяна в плана за управление на национален парк „Пирин“.

Протестиращите настояха министъра на околната среда и водите Нено Димов да си подаде оставката като крайна мярка за несправянето му с проблема.

Министърът на околната среда да си подаде оставката. Начина, по който упорито продължава да отстоява тази наредба, която искат да променят означва, че има някакви корпоративни интересия, каза един от протестиращите.

Те изразиха разочарованието си, че протеста не се припознава от гражданите.

За пореден път сме се събрали едни и същи хора тук в Сливен. Явно нашите искания не се чуват. Аз се учудвам, че хората не го припознават този протест, защото той засяга и тях, и не само Пирин. Той засяга и парк „Сините камъни,“ той засяга и водата в Сливен, казаха протестиращи.

Протести в защита на Пирин бяха организирани тази вечер в няколко града, сред които Варна, Русе, Пловдив и Благоевград



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.