Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова: Работи се по създаването на интернет платформа, която да обединява българите по света

Снимка: БГНЕС

Работи се по създаването на интернет платформа, която да обединява българите по света, съобщи на среща с българската общност в Брюксел вицепрезидентът Илияна Йотова:

Работим и аз, и общественият съвет, който беше създаден от президентската институция – университетски преподаватели, хора в Българската академия на науките, журналисти, общественици, по една голяма, мащабна интернет платформа, която да обединява България – тези, които живеят в страната, с нашите сънародници навън.

По време на Европредседателството погледите ще бъдат фокусирани върху българската общност, каза президентът Румен Радев и добави:

Вие сте нашите най-добри посланици навсякъде по света. Заедно с вас, ние имаме призванието да покажем най-доброто, като българи, и да покажем най-доброто, като европейци. И аз съм сигурен, че точно вие тук, в Брюксел, където вниманието е най-голямо към българската общност, давате своя дял.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.