Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напусна ни Евгений Станчев - едно от ярките имена в журналистиката

Снимка: БГНЕС

На 78 години почина журналистът Евгений Станчев. Опелото ще бъде отслужено в неделя, от 14 часа, в храм "Св.Седмочисленици", съобщи неговата дъщеря Камелия Станчева.

Смелите публикации тогава са съизмерими със смелите публикации днес. Направете си труда и прегледайте всички вестници, изгледайте тв предаванията и вижте колко души говорят истината за управлението. Да, и днес има талантливи писачи, които намират начин да кажат това, което мислят и знаят – намират текста, думичката, алегорията, сподели неотдавна Евгений Станчев пред Радио София.

Евгений Станчев е роден на 13 април 1939 г. Работил е във вестниците „Народна младеж“, „Новини плюс“, „Поглед“ /два пъти главен редактор/, "КЕШ", списанията „Ново време“, „Бизнесуик“ /главен редактор/ и др. Автор на книгата с репортажи „От Петровка до Находка“ /репортажи, описващи пътуването му с влак от Москва до Находка и обратно/. Един от първите журналисти посетили района на аварията в Чернобилската АЕЦ. Автор на серия от репортажи за аварията публикувани във вестник „Поглед“ през октомври и ноември 1987 г. и препечатани в „Дума“ през април 2006 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Евгений Станчев: И днес има място за смела журналистика, но е нужен талант, не Гугъл

Журналиста с над 40 г. практика Евгений Станчев познават и помнят всички негови колеги, както и читателите на периодичния печат в по-зряла възраст. Работил е предимно във вестници и списания, но е сътрудничил и на електронни медии. Началото е във..

обновено на 11.10.17 в 19:53
ВИЖТЕ ОЩЕ

Три са тежките произшествия в София, 7 загинали в страната при катастрофи

7 души са загинали, а други 46 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. Три са тежките произшествия в столицата. При тях са пострадали трима души, единият от които е с опасност за живота. 26 са..

публикувано на 09.07.24 в 08:58

От Столичната община раздават вода заради високите температури

Заради горещините, днес от 11 часа служители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община ще раздават безплатно минерална вода на площадното пространство пред метростанция „Сердика“ 1 до изчерпване на наличните количества...

публикувано на 09.07.24 в 07:45

Започва изплащането на пенсиите

От днес, 8 юли, започва изплащането на пенсиите. То ще продължи до 22 юли за възрастните хора, които получават пенсиите си чрез пощенските станции. Преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени днес...

публикувано на 08.07.24 в 13:16
Пример от Прага Източник на визуализацията: Спаси София

18 нови, комфортни трамвая за близо 100 млн. лв. ще циркулират по линии 20 и 22

Столичната община обяви търг на стойност близо 100 млн. лв. за трамваи . Новите мотриси ще бъдат с всички удобства за пътниците - климатик, нисък под, безшумно придвижване и удобни салони , съобщават от "Спаси София". "Това е само началото на..

публикувано на 08.07.24 в 12:19
На бул.

Пореден протест срещу присъдата за смъртта на Ани и Явор

Протест е организиран тази вечер от 19 часа в София -  на пешеходната пътека при кръстовището на  булевард "Сливница" и улица "Русе", по инициатива на Фондация "Ани и Явор" и Инициативен комитет "Заедно срещу безумията по пътищата"...

публикувано на 08.07.24 в 07:54

И София пледира за включването на културата в Глобалните цели на хилядолетието след 2030 г.

С активното си присъствие на 16-ата Годишна конференция на творческите градове на ЮНЕСКО в Португалия, София се заяви като пълноправен участник в глобалния диалог за мястото на културата в устойчивото развитие на градовете, съобщават от Столичната..

публикувано на 05.07.24 в 12:32

Лисица и малките ѝ се настаниха в столична детска градина

Зам.-кметът на столичния район "Витоша" инж. Красимир Джамбазов е получил сигнал от управата на детска градина №160, намираща се в кв. "Драгалевци" за лисица и малките ѝ, които са намерили подслон в двора на институцията. Последвалата инспекция от..

публикувано на 05.07.24 в 10:36