Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК: Срещата на върха ЕС-Турция е възможност да обсъдим върховенството на закона и основните свободи в страната

Срещата на върха ЕС-Турция е възможност да обсъдим върховенството на закона и основните свободи в страната, заяви в Брюксел говорителят на Европейската комисия Александър Винтерщайн:

Тази среща ще бъде полезна като възможност да разгледаме заедно въпросите от взаимен интерес, както и последното развитие на събитията в Турция. Това включва върховенството на закона и основните свободи. Те ще са част от разговорите, а това ще е и добра възможност да видим как можем да укрепим връзките между Турция и ЕС на основата на взаимното уважение и интереси.   

Срещата на върха Турция-ЕС ще се проведе на 26-и март във Варна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Германският канцлер Ангела Меркел подкрепи среща на високо ниво ЕС-Турция при разговорите си с премиера Бойко Борисов в София на 20 януари.

Ердоган се среща с лидери на ЕС във Варна на 26 март

Турският президент Реджеп Ердоган ще се срещне с лидери на ЕС във Варна на 26 март в опит да бъдат подобрени отношенията между съюза и Анкара, заяви говорител на ЕС, цитиран от агенция Франс прес. Президентът на ЕС Доналд Туск, шефът на..

публикувано на 06.02.18 в 19:34