Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима са задържани след преследване от полицията заради взривен банкомат в София

| обновено на 02.03.18 в 11:58

Петима души са задържани след преследване от полицията заради взривен банкомат през изминалата нощ в София. Сред арестуваните има познати на полицията известни автокрадци.

Полицията проверява дали задържаните са свързани с други подобни случаи.

Операцията на МВР е започнала през изминалата нощ, когато бандата е взривила банкомат на булевард "Рожен" 36  в София, в квартал "Илиянци". Полицията е причакала извършителите, които са се опитали да избягат. След преследване по улиците на София петимата мъже са се опитали да поемат в посока Ихтиман и Елин Пелин. След преследване с екипи на СДВР и отряда „Кобра“ те са арестувани в град Ихтиман.

Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов: 
"Тази сутрин сме получили сигнал за взривен банкомат. Незабавно след получаване на сигнала са стартирани оперативно-издирвателни, заверителни мероприятия от служители на "Криминална полиция"-СДВР, "Криминална полиция"-ГДНС и сектор "Специализирани полицейски операции", по-известни като "Кобра". Впоследствие, след преследване, са задържани петима човека".

Сред задържаните има известни в криминалните среди имена у нас. В миналото те са били свързани с автокражби. Все още не е ясна точната сума, взета от петимата мъже. По информация на "Хоризонт" в устройството не е имало много пари.

Разследването по случая продължава.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.