Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата за нарушения в Община Провадия

ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата за нарушения в Община Провадия с кмет Филчо Филчев от БСП. Управляващите изнесоха данни от два доклада на Агенцията за държавна и финансова инспекция от 2016 и 2017 година, в които са установени нарушения за близо 900 хиляди лева. Сред тях са за възлагането на обществен автотранспорт на частна фирма, без задължителните обществени поръчки. 

Александър Иванов от ГЕРБ посочи:

"Говорим за един "Филчогейт". Освен възлагането на обществения автотранспорт, без спазването на законовите изисквания, Агенцията за държавен и финансов контрол е констатирала и множество нарушения и неправомерно разплащане на държавни средства за неизвършени услуги. Става въпрос за ученически транспорт, за транспорта на пенсионери и на ветерани от войните".

"Действията на кмета на Провадия се разследват още от 2016 година от прокуратурата и само тя ще определи дали има нарушения". Това коментира депутатът от БСП Драгомир Стойнев, който определи казаното от ГЕРБ като "скалъпен скандал".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.