Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празнични герои вадят хората от офисите, за да садят дръвчета

Да засадим дърво с „Мисия гора“, за да помогнем на 5000 семейства в нужда да се радват на пълна празнична трапеза този Великден и да подкрепим опазването на белоглавия лешояд в България.
 
На 24 март, събота, Holiday Heroes, фондация „ЕкоОбщност“ и  българската транспортна фирма CargoPlanet се обединяват в името на българското с вълнуващото събитие „Мисия гора“. Празничните герои са подготвили една приказна акция със спортно-състезателен елемент, в която предварително записали се корпоративни отбори ще садят дръвчета близо до София. За офисните хора ще има копаене и засаждане на много нов живот и удоволствието всеки да остави една красива частица от себе си в природата. 

„Мисия гора“ е едно събитие с три каузи. Освен стремежа ни да опазим красивата природа на България и да ѝ помогнем да се възстанови от човешката намеса, като засадим млади дръвчета, с помощта на организаторите ще допринесем за реализирането на още две каузи. Едната е мисията на Holiday Heroes за пълна празнична трапеза за хиляди семейства в нужда в цяла България този Великден. А другата - на „ЕкоОбщност“ - за подпомагане на дейности по опазването на белоглавия лешояд у нас.

В рамките на малко повече от половин ден участниците и техните отбори ще се превърнат в истински приказни и празнични герои - феи, горски духове и всякакви други мистични същества, които се грижат за красотата на природата. В типичния дух на Holiday Heroes организаторите са подготвили и приятен спортно-състезателен етап на събитието.

След като участниците са се научили да засаждат  фиданки така, че да се хванат и да имат шанс да се превърнат във вековна гора, ще се проведе забавно състезание, за да се провери кой колко дръвчета може да засади възможно най-бързо, но и най-прецизно. А строгият контрол ще упражнят експертите от фондация „ЕкоОбщност“ със съдействието на местните горски служители, като така ще помогнат на всички участници да се радват на постижението си и след години. 
Отборите се състоят от десет служители, а допълнителната информация и регистрацията са достъпни на www.HolidayHeroes.bg/forest 

За участниците ще има осигурени инструменти и брандиране с корпоративното им лого. За спечелилите първите три места са подготвени специални награди от съорганизаторите CargoPlanet - 20% отстъпка с транспортната мрежа на Pall-Ex съответно за три, за два и за един месец. Събраните средства от участието на всички отбори ще подкрепят каузите на Holiday Heroes и фондация „ЕкоОбщност“. 
Повече може да чуете от Росица Томова от Holiday Heroes.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Огнено шоу с огнени артисти

 На отминалия "Топлофест" колектив "Агнон" представят своето огнено шоу. Те са Мартин и Кристиян, които се занимават с цирково изкуство, музика и акробатика. "Ние сме "Агнон" колектив – един голям колектив от огнени артисти. Идеята е да се събираме всички заедно и да се развиваме в нещата, които обичаме да правим в изкуството  - било то..

публикувано на 17.07.24 в 17:17

Националният център за безопасен интернет продължава да работи

Националният център за безопасен интернет (НЦБИ) ще продължи да функционира, след като бе осигурено съфинансиране по програма "Дигитална Европа" на Европейската изпълнителна агенция за здравеопазване и цифровизация за следващите 18 месеца. България продължава да бъде една от малкото страни в ЕС, която не осигурява национално финансиране за..

публикувано на 17.07.24 в 17:14

Рисковете в туризма и онлайн пазаруването

В разгара на лятото асоциация "Активни потребители" отправи препоръки към тези, които почиват. Защо и за какво да следим когато планираме лятната си почивка? До колко контролът по отношение на чистота на морската вода в курортите ни отговаря на реалните условия? Има ли и кои са опасностите при пътуване в чужбина? Има ли рискове при онлайн..

публикувано на 17.07.24 в 15:32

"България поздравява света" с 28-то издание на Международен фолклорен фестивал "Витоша"

Под мотото "България поздравява света", започна 28-то издание на Международен фолклорен фестивал "Витоша" , който е част от Календара на културните събития на Столична община 2024. Организатори на фестивала са Народно Читалище "Витоша-1951", Сдружение "Международен Фолклорен фестивал Витоша", Фолклорен Танцов Ансамбъл "София-6"  С..

публикувано на 17.07.24 в 15:32

Филми снимани в София ще покажат облика на града през 60-те и 70-те години

Винаги има какво да разкажем за кино "Влайкова" и читалището, което се помещава там. Това направихме и този път, в разговор с режисьора Олег Ковачев, председател на настоятелството на Народно читалище "Антон Страшимиров - 1926", което стопанисва сградата на киното.  Той представи програмата на кино "Влайкова", включваща поредица от филми снимани..

публикувано на 17.07.24 в 14:13

Шесто издание на фестивала за камерна музика "Неотъпкана пътека" в Ковачевица

За шеста година фестивалът за камерна музика "Неотъпкана пътека“ ще се проведе в китното селце Ковачевица. Фестивалните дни ще заведат там музиканти от най-висока класа. За програмата и философията на събитието разказа един от организаторите и създателите на фестивала, цигуларят Георги Вълчев, който живее в Ню Йорк. С идеята да направят..

публикувано на 17.07.24 в 12:54

Идеи за "52 исторически разходки из България" дава в новата си книга Ели Иванова

Идеи за 52 исторически разходки из България дава в новата си книга авторът на блога "Друми в думи" Ели Иванова. Казва, че "това не е пътеводител на най-известните исторически забележителности в България. Това е разходка из магични места, където историята и красотата на природата се сливат в хармония". Както и предишните ѝ книги, и в "52 исторически..

публикувано на 17.07.24 в 11:51