Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Кубрат протестират заради лошото състояние на пътищата за Русе и Разград

| обновено на 29.04.18 в 11:31
Снимка: БГНЕС


Разбитите пътища пътища към Разград и Русе изкараха на протест над 200 жители на Кубрат. Хората протестираха в продължение на четири часа. 

Протестираме заради лошото състояние на пътните отсечки и пресичаме шосето напречно, обясни Недялка Кирилова, един от организаторите на протеста.

„Основните ни цели са незабавни мерки по пътищата Кубрат-Русе и Кубрат-Разград. Всяка пролет ни замазват очите с едни подобия на кърпежи, които после много лесно се разпиляват. Това го отчитат като ремонтна дейност. Няма маркировки, пътищата са в окаяно състояние. Искаме поне да заприличат на нещо до края на тази година“, каза Кирилова.

„Искаме някой да направи нещо. Вече 30 години не е ремонтиран пътят, а ежедневно се пътува по него, купуват се винетки“, обяви по-рано друг от организаторите на протеста Нина Тодорова.

За основния ремонт на двата участъка са необходими десетки милиони левове, с които в момента Агенция „Пътна инфраструктура“ не разполага. Това се казва в разпространено тази сутрин съобщение от Агенция „Пътна инфраструктура“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.