Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През лятото започва санирането на общинската болница „Шейново“

Саниране на общинската болница „Шейново“ предстои през лятото. Това стана ясно при откриването на обновения рентгенов кабинет. Допълнителни 5,5 млн.лв. ще бъдат разпределени за ремонт и апаратура на здравните заведения през тази година, а средствата идват от продажбата на Общинска банка.

Кабинетът по образна диагностика освен ремонтиран, е оборудван с два нови апарата за ранно откриване и диагностициране на ракови заболявания на млечната жлеза. Д-р Маргарита Николова, която ще работи с тях, сподели че подмяната на мамографа е била изключително нележаща. Другият апарат - ехограф, ще бъде от полза при диагностика и профилактика на по-млади жени, каза д-р Николова.  

Инвестирането в „Шейново“ през последните години се отразява в повече пациенти и родени бебета, като през тази година заплатите на персонала са увеличени с 10%, похвали се изп.директор д-р Румен Велев. Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова каза, че за „Шейново“ през 2018 г. ще бъдат разпределени 1 млн.лв.

Средствата за „Шейново“ идват от продажбата на Общинска банка, като общо 5,5 млн.лв. ще бъдат вложени в здравните заведения, каза зам.-кметът по финансите и вр. и.д. кмет по здравеопазване Дончо Барбалов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Годината е 1355-а...

"Активна" карта проследява над 200 г. промени на Второто българско царство

Фондация "Активна историческа карта" завърши новата си карта за Второто българско царство (1185 – 1396 г.) , предназначена за училища, учители и любители на историята. "Първо направихме цифрова карта на Третата българска държава, на Второто българско царство, предстои да съставим и на Първото. И в този период се водят войни, има териториални..

публикувано на 15.08.24 в 17:44

Патриарх Даниил благослови кюстендилци и гости на града за Успение Богородично

Патриарх Даниил благослови Кюстендил и гостите на града за Голяма Богородица. След като оглави патриаршеската литургия в централния храм "Успение Богородично", продължила близо три часа, Негово светейшество освети и обредните пити и хлябове на празника Панагия - Въздигане на хляба, който вървеше паралелно пред входа на черквата.  В..

публикувано на 15.08.24 в 16:55

От Националния младежки форум запознаха депутати с 12 предлагани от тях неотложни мерки

От Националния младежки форум (НМФ) се обръщат към млади, активни граждани, организации, местна и национална власт с оглед на наслояващото се напрежение около законодателни, политически и социални проблеми, които се отнасят пряко до младите граждани на страната. Вчера представители на НМФ участваха в кръгла маса на тема: “Възможности за..

публикувано на 15.08.24 в 16:15
Снимки: Антикорупционен фонд

Корупционната схема за софийските отпадъци е функционирала дълги години

Фондация "Антикорупционен фонд" (АКФ) извърши разследване в 2 части: "Властелините на пръстта" и "Едрогабаритни схеми" за методите, по които хора от Столичния инспекторат от години източват бюджета на Столичната община през събирането и откарването на отпадъци в съответните депа. "Дългогодишна корупционна схема в Столичния инспекторат е..

публикувано на 15.08.24 в 15:10

Фотоизложба в помощ на климата

Според експертите светът отчита 11-тата поредна година с рекордно горещи месеци, а 2024 г. може да бъде първата, в която затоплянето ще надмине границата от 1.5 °C (сочена за критична в докладите на учените към ООН и Парижкото споразумение). Последиците за България са видими в екстремните прояви на времето – липса на сняг през зимата,..

публикувано на 15.08.24 в 13:14

Установиха щамове на варианта FLiRT на "Омикрон" в България

По предварителни данни в България са установени Covid щамове на варианта FLiRT на "Омикрон", обяви пред БТА проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. По думите ѝ подвариантът BA2.86, който се разпространи бързо, се нарои на подварианти и всички те сборно се наричат FLiRT. "Името му е съчетание на..

публикувано на 15.08.24 в 13:10