Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Владая: агресивни кучета или безотговорни стопани

Снимка: Уикипедия
В предаването "Вашият глас", в което правим опит да помогнем на столичани в диалога им с институциите, с екипа ни се свърза нашата слушателка Виолета Георгиева от Владая, която ни разказа, че е била нападната от кучета, чиито стопани са ги пуснали да се разхождат свободно по улицата. Виолета и нейната придружителка Таня твърдят, че кучетата са били агресивни, а кметът на Владая поясни, че това не е първият път, когато стопаните на тези животни са предупреждавани да не ги пускат свободно на улицата.

Оказа се, че наблизо има и детска градина, което допълнително създава напрежение у местните жители.

Кметът Таня Иванова поясни, че след първите сигнали и предупреждения, кучетата са били прибрани в двора, но само за месец, а след това отново са се разхождали свободно, като оправданието на стопаните е, че животните сами се измъкват през оградата.

Таня Иванова поясни, че като кмет на село Владая няма правомощия да упражни какъвто и да е било контрол върху собствениците на кучетата, но случаят ще бъде предаден към Столичния инспекторат.

Екипът ни също подаде сигнал към Инспектората, от където ни обясниха, че по време на проверката не са определили кучетата като агресивни, а четириногите са били в имота на стопаните, които ги отглеждат. Все пак, от Столичния инспекторат има издадено предписание на собствениците, според което животните не бива да бъдат пускани навън без придружител, тъй като съседите също са свидетелствали, че животните понякога излизат извън двора.

И макар от Столичния инспекторат да твърдят, че кучетата не са агресивни, се надяваме, че след извършената по сигнал на Радио София проверка и след издадените предписания, стопаните ще спазват наредбите за отглеждане на домашни животни и инциденти няма да бъдат допускани.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл.

Ако и Вие имате неразрешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл: glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите Вашето име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с Вас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Премиерата на “П.О.Р.Н.О.” дава старт на продуцентска къща "Гръм и Тряс"

„П.О.Р.Н.О. – Публична организация за разтуха на обществото“ е премиерното заглавие на сцената на Yalta art room на 30 април . Спектакълът е черна комедия по скечове на Ханох Левин. Режисьор е Веселин Петров - актьорът от сериалите „Клетката“ и „Есента на демона“. Печелил награда „Аскеер“ за изгряваща звезда и награда „Слави Шарков“ за млад..

публикувано на 26.04.24 в 13:55
Главен комисар Иван Георгиев

От СДВР обявиха по-строги мерки за дербито в събота

Мерките за предстоящия утре мач между Левски и ЦСКА София ще бъдат много по-стриктни от тези на предходната среща на 7 април, каза на брифинг главен инспектор Иван Георгиев, началник сектор „Масови мероприятия“ при Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР). Полицейското присъствие ще бъде забележимо, както в крайните квартали на София, така и в..

публикувано на 26.04.24 в 13:14

Фотографска изложба представя "Изчезналите кина на София"

Фотографска изложба представя "Изчезналите кина на София". Това е най-новият проект на Програмата и L'Europeo. Тя е представена до 27.04.2024 г. в Галерия nOva art space, а от 09.07.2024 г. до 23.07.2024 г. ще бъде изложена в Галерия на открито в градинката пред Народния театър “Иван Вазов”. Пред Радио София Валерий Пощаров, Ваньо Димитров и..

публикувано на 26.04.24 в 12:49

Какво е да си шампион с поезия

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

публикувано на 26.04.24 в 12:12
Служител замерва радиационните нива в зоната на Чернобил, 22 април 2021 г.

38 години от ядрената катастрофа в Чернобил – най-тежката в света

Днес се навършват 38 години от най-тежката ядрена катастрофа в историята. В ранните часове на събота, 26 април 1986 година реактор номер четири в атомната електроцентрала в Чернобил претърпява катастрофална експлозия, изхвърляйки облаци от радиоактивен материал. Жива верига със свещи в Никозия за годишнината от аварията в Чернобил..

публикувано на 26.04.24 в 10:56

Новите тротоари в район "Студентски" - най-предпочитаното място за паркиране

Стажант-репортерът на Радио София Димитър Георгиев попита гражданите на Район "Студентски", в частност от кв. "Дървеница" какво е тяхното мнение за текущите ремонти на тротоарите, има ли недостиг на паркоместа и къде паркират автомобилите. А ето какво беше тяхното мнение:

публикувано на 26.04.24 в 10:11
Ясен Русев

Район "Искър" ще посрещне лятото с нови тротоари

Как се развива инфраструктурата в Район "Искър" и как върви реновирането на тротоарите по заема, който е бил отпуснат от Столична община разказа Ясен Русев, кмет на района. По думите му както навсякъде в столицата подготовката за лятото тече с изграждането на тротоари. "Интересното е, че решихме да подходим малко по-холистично и в момента..

публикувано на 26.04.24 в 09:34