Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Вашият глас

Снимка

Всеки вторник и петък от 11.00 часа "Вашият глас" отразява проблемите на жителите на София и търси техните решения.

Ако институциите не обръщат внимание на проблемите, с които се сблъсквате в столицата и не можете
да намерите решение в софийските неволи, потърсете ни и ние ще се свържем с отговорните органи.

Предаването водят Полина Начева и Мария Илиева.

Пишете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg
или ни потърсете на телефон 02 9336 200.


Публикации

Няма достатъчно поръчки за кризисното производство на ТПК

Държавни, общински и частни предприятия вече се преориентираха си към производство на предпазни маски и защитни облекла.Трудово-производителни кооперации от цялата страна също трансформират производството си, в което са заети около 800 души, сред които..

обновено на 08.04.20 в 17:37

Социалната изолация се усеща и в по-малките селища

Социалната изолацията и невъзможността за нормално общуване се усеща и в по-малките населени места, каквото е ихтиманското село Белица разказа  Милена Димитрова , която е от София, но от известно време е избрала това място за себе си и семейството си...

публикувано на 06.04.20 в 11:38
Мерките са задължителни не само за жителите на градовете

Софиянци са добре дошли в село Поповяне, ама да спазват изолация!

Самоковското село Поповяне по принуда е гостоприемно за мигранти от София. 47 души са сменили адресната си регистрация на улица в селото, само за последните два дни, коментира Елена Михайлова , кмет на Поповяне. Чакащите да направят същото..

обновено на 03.04.20 в 15:47

Онлайн обучението вкъщи - разказ от първо лице

До преди месец сякаш никой не залагаше големи надежди, че онлайн училището ще започне да функционира , особено пък в толкова кратки срокове, но факт е, че след първоначалните трудности, сривове на платформи и други спънки, то проработи. Така тази иначе..

публикувано на 01.04.20 в 17:13

Стартъпите също са на ръба и предлагат свои решения

Във времена на изолация и социално дистанциране фокусът на хиляди бизнеси се насочва най-вече върху икономическите последици от сегашната ситуация. За съжаление, вече сме свидетели на фалитите на не една българска компания, както и на такива, които..

публикувано на 31.03.20 в 14:31

БЧК намалява стреса у притеснени хора с конфиденциални чат консултации

За да отговори на нуждите на обществото в условията на извънредното положение в страната, породено от пандемията Covid-19 и повишеното ниво на стрес, Българският Червен кръст стартира нова услуга - национален онлайн чат . На уебсайта на..

обновено на 31.03.20 в 10:25

Как се справят софиянци със самоизолацията вкъщи

В момента всички се сблъскваме със сходни проблеми заради живота в социална изолация. Всеки търси за себе си работещи формули и решения как да направи живота си пълноценен, да не се поддава на депресия, да компенсира движението навън с упражнения вкъщи...

публикувано на 26.03.20 в 15:39
Заведенията затвориха заради изискванията на противоепидемичните мерки - София, 14 март 2020 г.

Марта Оласо - как се чувства една испанка в България днес

Да бъдеш далеч от родната страна и тези, които обичаш, в това време на изпитание със сигурност не е лесно. Много хора, които имаха възможност, предпочетоха да се завърнат вкъщи, докато епидемията отмине. Някои обаче избраха да останат там, където са...

публикувано на 24.03.20 в 15:44

Атанас Вутов: В Германия е спокойно, спазват се мерките

Александър Вутов е българин, който живее в Германия. До неотдавна е бил е главен готвач на футболния отбор "Байерн Мюнхен". Днес работи на свободна практика към различни хотели и зали за събития.  И в Германия, както и в България, има забрана..

публикувано на 24.03.20 в 15:30
доц. Михаил Околийски

Доц. Михаил Околийски: Не може да се каже кога ще настъпи пикът

Мерките, които отправя Световната здравна организация, са насочени както към превенцията на разпространяването на Covid-19 и риска от заразяването, така и по отношение на психичното здраве и незаразните хронични заболявания, от които страдат немалко..

публикувано на 17.03.20 в 12:14