Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марешки призова за спиране на одобрените вече проекти за модернизация на армията

Искрен Веселинов обвини лидера на „Воля“ в популизъм и защити проектите на военното министерство

| обновено на 30.05.18 в 10:36
Снимка: БТА

Заместник-председателят на Народното събрание и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки призова от трибуната на парламента за спиране на одобрените вече от правителството проекти за модернизация на армията на обща стойност 3 милиарда и 300 милиона лева. Марешки обвини патриотите и военния министър Красимир Каракачанов в търсене на облаги.

„Патриоти щедро обещаваха рязко увеличение на пенсиите. Оказа се, че за тях военните играчки са много по-важни от живота на хората и нещо, което го е казал българският народ – „На гол тумбак, чифте пищови“... Някой дава ли си сметка, че наливаме тези милиарди, взети от джоба на изстрадалия ни народ за развитието на чужди икономики. Тези, които са "за", са в далаверата“.

Искрен Веселинов от "Обединени патриоти" пък обвини Марешки в популизъм и защити проектите на военното министерство.

„Следим творческите въплъщения на политически лидер, опит за дребнави заяждания и за флирт с най-грозното лице на популизма, който през последните месеци прави ловки пируети в политическото пространство. Както е бил за бизнеса, се оказа защитник на пенсионерите. Въпросът за превъоръжаването е въпрос на национална сигурност, но и на национална чест“.

Вчера лидерът на партия "Воля" внесе в деловодството на Народното събрание предложение за мораториум на проектите за въоръжаване на българската армия. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.