Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП обвини ГЕРБ в изборни нарушения и поискаха изслушване на Валентин Радев

Сблъсък между БСП и ГЕРБ заради изборите в Галиче

ГЕРБ отхвърлиха твърдения за манипулации на изборите в Галиче и Беден

Снимка: БГНЕС

От БСП настояха в декларация за изслушване на министъра на вътрешните работи Валентин Радев за действията на полицията по време на частичните избори в селата Галиче и Беден.

Левицата обвини ГЕРБ в изборни нарушения и припомниха, че са сезирали прокуратурата и са поискали касиране на изборите. Управляващите отхвърлиха твърдения за манипулации на изборния процес. Тома Биков от ГЕРБ подчерта.

„Тук става въпрос и за директни лъжи, които бяха опровергани в последните два дни. Списъци…, Ценко Чоков звъни от затвора…Вие имате опит с разговори със затворници. Ние ще се съобразим с всяко решение на съда, както сме го правили. Искате касиране - нека, ако съдът реши да има и касиране. Ние ще се явим пак.“

Лидерът на БСП Корнелия Нинова остро възрази на обвиненията в лъжа:

„От сега нататък, не три пъти - един път, ако кажете, че "БСП за България" лъже, ще ви напомняме фактите. Единственият, официално признат от българския съд лъжец, се казва Бойко Методиев Борисов. Моля, да се придържате към фактите и към решенията на българския съд“, репликира Нинова председателстващият Народното събрание Емил Христов от ГЕРБ. Той отговори:

„Няма решение на българския съд с такова определение. Нарушихте правилника!“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.