Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Законопроектът за преместваемите обекти влиза в пленарна зала

Депутатите ще гласуват проекти за модернизация на армията

Снимка: БГНЕС

Законопроектът на вицепремиера Валери Симеонов за преместваемите обекти влиза на първо четете в пленарната зала. Той предвижда промяна в реда на премахването на такъв тип обекти върху имоти държавна собственост. Заедно с него ще бъдат разгледани още четири законопроекта за изменение на Закона за устройство на територията.

С предлаганите изменения в Закона за устройство на територията се предвижда главният архитект да одобрява поставянето и вида на преместваемите обекти. Премахването на всички павилиони, сергии, увеселителни и други обекти, които са разположени върху държавни имоти, в това число и върху морските плажове, ще се извършва от страна на Дирекцията за строителен контрол, а не както в момента от общините, предвиждат още промените, внесени от вицепремиера Валери Симеонов.

В началото на заседанието депутатите ще подложат на гласуване военните инвестиционни проекти за придобиване на нов тип бойни самолети и за модернизация на пехотата, процедура отложена за днес. Само от партия „Воля“ дадоха заявка да не ги подкрепят.

Министър-председателят Бойко Борисов ще информира народните представители за визитата си в Москва в края на май. Това ще стане в рамките на парламентарния контрол в отговор на искане на БСП.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.