Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангелкова потвърди становището си, че в Слънчев бряг преместваемите обекти отговарят на закона

Снимка: eu2018bg.bg

Министърът на туризма Николина Ангелкова потвърди становището си, че преместваемите обекти на Южния плаж в курорта Слънчев бряг отговарят на законовите изисквания.

В Бургас Ангелкова коментира сигнала за нередности в управляваното от нея министерство който вицепремиерът Валери Симеонов внесе в прокуратурата. 
"След като има изпратен сигнал от вицепремиера Валери Симеонов, очаквам Прокуратурата да си свърши работата", каза Николина Ангелкова: 
"Миналата година, само че с месец по-късно, имаше абсолютно същия панаир. Тази година това отново се случва, така че не разбирам. След като компетентният орган, който е по строителния контрол и това е ДНСК, е направил своето заключение и то след съответната проверка, защо отново се повдига тази тема за същите заведения, които не са изникнали това лято, нито миналото. Те са там от 10 години".
Тя определи като техническа процедура поисканата от министерството актуализация на кадастралната карта на плажната ивица в Слънчев бряг: 
"Това е една чисто техническа процедура и няма абсолютно нищо общо с каквато и да е продажба. Никой няма да продава плаж или нещо друго, свързано с това".
По-рано днес вицепремиерът Валери Симеонов изрази очакване, че инициираните от него законодателни промени в Закона за устройство на територията да бъдат факт до края на юли. Така, според Симеонов, още това лято ще може да бъдат премахнати всички незаконни, по думите му, постройки върху морските плажове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Валери Симеонов: Нямам никакво противоборство с министър Ангелкова

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви пред журналисти в парламента, че няма спор с министъра на туризма Николина Ангелкова, въпреки че подаде сигнал в прокуратурата срещу Ангелкова и служители на ведомството ѝ за постройки и строежи по морето: "Нямам..

публикувано на 08.06.18 в 13:32