Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Меланхолична красота" с европейска премиера на 5 юли в зала "България"

Снимка: sofiaphilharmonic.com

С европейската премиера на ораторията "Меланхолична красота" от Георги Андреев, по текст на Скот Керънс в съавторство с Арие Финкелщайн, на 5 юли в столичната зала "България" ще бъде дадено началото на четвъртото издание на музикалния фестивал "Песни на живота – 2018". 

На сцената ще се съберат над 200 изпълнители. Сред тях са Софийската филхармония, Националният филхармоничен хор "Светослав Обретенов", Детският филхармоничен хор, солисти от ансамбъл "Филип Кутев, еврейският камерен хор Lachan от Торонто и др. По думите на композитора, ораторията е в седем части, следвайки хронологията на събитията по спасяването на българските евреи.

За първи път мащабната оратория прозвучава на втория фестивал "Песни на живота" през 2011 г. в Съединените щати, където в изпълнението ѝ се включват 300 инструменталисти и певци. И тогава, и сега диригент е Хенри Лек. 

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.