Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази седмица депутатите ще обсъдят искането на БСП за освобождаване на председателя на КЕВР

Снимка: БГНЕС

Депутатите ще обсъдят тази седмица искането на БСП за предсрочно прекратяване на пълномощията на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов. Те ще гласуват и включване на допълнителни законопроекти, съгласно правилника на парламента за такава възможност всяка първа сряда от месеца.

Социалистите настояват за освобождаването на Иван Иванов с аргумента, че е отказал да провери сделката за продажбата на ЧЕЗ на дружеството "Инерком-България" и че не е взел под внимание внесеното искане, придружено с подписите на над 200 хиляди граждани. В спора председателят на Енергийния регулатор отговори, че не смята да подава оставка и припомни, че депутатите са тези, които са пропуснали да определят критерии за проверка на сделката. Разискването по искането на левицата е точка първа за четвъртък. 

Днес депутатите ще гласуват включване в дневния ред на законопроекти на БСП. С промени в Наказателния кодекс от левицата предлагат да се криминализират нерегламентираните в закона дейности по производството, вноса, износа, съхраняването и търговията с лекарствените продукти в хуманната медицина.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.