Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерер на четвъртфинал №16 на „Уимбълдън“

Федерер продължава без допуснат пробив
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Осемкратният шампион от „Уимбълдън“ Роджър Федерер продължава защитата на титлата си по най-категоричен начин.

Водачът в схемата от Швейцария победи с 6:0, 7:5, 6:4 22-ия поставен Адриан Манарино от Франция и за 16-и път е на четвъртфинал в Лондон. Маестрото има вече 32 поредни спечелени сета тук, което е само с 2 части по-малко от неговия рекорд, който датира от 2005-2006 г.

Първият сет приключи само за 16 минути. Федерер допусна колебание само в шестия гейм, когато отрази точка за пробив на съперника с ас и после затвори частта, която загуби общо пет точки.

Манарино получи аплодисменти, след като след осемминутна битка взе първия си гейм и поведе 1:0 във втория сет. Левичарят беше много по-равностоен, но Маестрото го проби за 6:5 и след това удвои преднината си със светкавичен сервис гейм на нула.​

По подобен начин се разви и третата част. Федерер проби за 5:4 и след това затвори без проблем срещата при своето подаване.

Швейцарецът завърши с 44 печеливши удари (12 от тях бяха асове) срещу 20 непредизвикани грешки. При Манарино съотношението беше 18 – 21.

На четвъртфинал 36-годишният Роджър очаква победителя от мача между южноафриканеца Кевин Андерсън и Гаел Монфис от Франция.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.