Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Рекорд на Бузлуджа. 60 000 души събра БСП на традиционния си събор, най-много от 2005 година, пише в заглавие на първата си страница вестник "24 часа". От Бузлуджа лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви, че държавата се управлява от "шайка", която "пороби народа си". Сергей Станишев поиска предсрочни избори. Според него "това управление не може да произведе перспектива, затова трябва да се работи за предсрочен вот". "Убеден съм, че БСП ще ги спечели", заявява Станишев, цитиран от "24 часа".

Вестник "Телеграф" цитира отговора на премиера Бойко Борисов по повод призива на левицата за предсрочни избори: "Три пъти им поднасях властта и какво - на шест месеца да правим избори?"

Всекидневникът съобщава, че археолозите ще търсят закопани съкровища и ценни находки на 115 места в България. Затова са отпуснати 1,5 млн. лева, което е с 50% повече от миналата година. Според археолозите средствата са недостатъчни и изчисляват, че се падат по около 15 хил. лева на обект, но те разчитат все повече на общините, които финансират дейността им, допълва "Телеграф".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.