Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 12 000 гости очакват организаторите на Събора на приятелите на Русия

Снимка: Венелина Попова

Над 12 000 гости се очакват край казанлъшкия язовир "Копринка“ на 15-ия събор на приятелите на Русия, обявиха организаторите от движение "Русофили". Тази година събитието ще се проведе на 8 септември и ще бъде посветено на 140 години от края на Руско-турската освободителна война. По традиция, на събора среща ще си дадат и поколения българи, работили в страните от бившия Съветски съюз. Тази година е поканен и президентът Румен Радев. Очаква се да присъства и социалният министър на Република Коми, разказа Ирина Минева - областен председател на национално движение "Русофили" в Стара Загора:

"Може би тя идва както в знак на уважение, така може би и защото има още някакви въпроси, които имаха работещите преди години в Коми с пенсионната реформа, с признаването на стажа, така че може би има малко въпроси за доизясняване".

Тазгодишният събор ще бъде посветен на 140-та годишнина от края на Руско-турската освободителна война и ще премине под надслов "Европа е по-силна с Русия".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.