Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ и ДПС обсъдиха номинацията на управляващите за конституционен съдия от квотата на НС

Снимка: БГНЕС

На среща в парламента председателите на парламентарните групи на ГЕРБ и ДПС Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ обсъдиха номинацията на управляващите за конституционен съдия от квотата на Народното събрание.

Единствената кандидатура остана на Красимир Влахов, след като кандидатът на левицата Янаки Стоилов се оттегли.

Карадайъ обясни, че предстои среща на групата му с Красимир Влахов идната сряда.

„След срещата ще обявим и нашата позиция. Конституционният съд е много висок орган в държавата. Би трябвало членовете на Конституционния съд да са консенсусни фигури, независимо кой ги предлага“.

Цветанов обясни, че разговор за подобна среща ще проведе и с лидера на БСП Корнелия Нинова. На въпрос на "Хоризонт" дали допуска възможността Янаки Стоилов да бъде номинация от квотата на президента, Цветанов коментира:

„Виждам, че има отстъпление от това, което излезе в публичното пространство, че БСП ще номинира Янаки Стоилов. Аз смятам, че това беше добър подход на ръководството на БСП. Аз съм убеден, че българският президент ще предприеме тона, който има в българския парламент, защото виждате, че имаме процедурни правила“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.