Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Буяр Османи: Оптимист съм за референдума в неделя

Буяр Османи

Вицепремиерът по европейските въпроси на Македония Буяр Османи заяви, че е оптимист за референдума в страната, който ще се проведе в неделя. На брифинг с еврокомисаря по разширяването Йоханес Хан той заяви:

“Аз съм оптимист, че ще се изпълнят двата общи критерия - и избирателната активност, и мнозинството“, посочи Османи. 

От своя страна еврокомисар Хан припомни, че до началото на преговори с Македония се е стигнало след двустранните отношения с Гърция, както и след договора за добросъседски отношения с България:

“Сега топката е в полето на гражданите. Нещата са ясни и хората трябва да вземат решение. Мисля, че са добре информирани, международната общност изрази силната си подкрепа. Много политически лидери посетиха Скопие през последните седмици, за да обяснят колко е важен този референдум. И като истински демократ мога само да ги призова да използват възможностите за участие в един свободен и прозрачен демократичен процес. Трябва да ценим това право и особено тези, които го имат, защото има много места на планетата, където хората нямат тази възможност“, поясни Йоханес. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.