Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Най-богатите 10% от населението ядат с 40 на сто повече от най-бедните българи". Това съобщава вестник "Труд" като се позовава на данни на НСИ. Заможните консумират по-малко хляб, но хапват повече месо, плодове и зеленчуци. Наред с това пият и пушат много повече от най-бедните си съграждани, уточнява "Труд".

"Ученици пред инфаркт от енергийни напитки", пише вестник "Монитор". Първите два случая на тежки сърдечни проблеми, вследствие на предозиране с такива напитки, са регистрирали спешни медици във Враца. Става дума за ученици на 13 и 14 години, които колабирали в клас два поредни дни. Едното дете било изпило 10 кенчета с енергийни напитки, а другото - два литра от тонизиращата течност, уточнява "Монитор".

"Правим българско училище в Одеса -  за това си стиснаха ръцете премиерът Бойко Борисов и украинският президент Петро Порошенко. В София пък ще бъде изграден украински център" - пише вестник "Стандарт". Нужните сгради трябва да бъдат предоставени в рамките на един месец. Това е съобщил премиерът в украинския град Болград по време на честванията на 160 години от основаването на Болградската гимназия "Г. С. Раковски", допълва изданието.

"Автогиганти поемат спешно курс към коли на ток", информира на първата си страница вестник "24 часа". Всекидневникът коментира, че приетите от Европарламента мерки за драстично намаляване на вредните емисии в автомобилния транспорт определено е шокирало водещите производители на изложението в Париж. Беше гласувано пределните нива на въглероден диоксид във возилата до 2030 г. да бъдат намалени с 40 % в сравнение с 2020 г. За всеки концерн в зависимост от произвежданите от тях автомобили ще бъде утвърдено ниво, което трябва да се постигне. Така автогигантите трябва да преминат изцяло на хибридни или електрически автомобили, отбелязва "24 часа".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.