Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Работодатели идват "на крака" при студентите от ТУ

„Дни на кариерата“ завладяват Техническия университет - София на 23-ти и 24-ти октомври 2018 г. Това е тринадесетата поредна година, в която студентите имат възможност да се срещнат с бъдещите си работодатели, да получат информация за кариерните си възможности и да създадат полезни контакти. В изложението участват над 120 фирми и организации от професионалните направления, по които се обучават студентите в ТУ-София. Работодателите имат възможност да  представят своите дейности и да предложат стажантски позиции, работни места и стипендиантски програми на учащите.

Изложението е един от начините студентите на ТУ-София да се свържат с потенциалния си работодател още по време на следването си. Благодарение и на това традиционно за университета събитие, реализацията на нашите студенти на пазара на труда е близо 100 %, коментира проф. д.т.н. Георги Михов, ректор на ТУ-София.

СнимкаОсновен организатор на събитието е Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ на ТУ-София. Ако търсите подходяща за вас работна позиция, можете да посетите изложението до 24 октомври в Ректората на ТУ-София, а също така във 2-ри и 12-ти учебен корпус. "Дните на кариерата" ще продължат и на 25-ти октомври във филиала на университета в град Пловдив и във „Факултет и Колеж“- град Сливен.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Младите имат нужда от подкрепа, не от възмущение

“ Днешното поколение за нищо не става” . “Тия младите само си гледат в телефоните и не се интересуват от другите”. Тези думи чуваме често. Вероятно всеки е бил свидетел на подобен разговор или е попадал сред хора с подобни разсъждения. Дали обаче това се отнася за всички млади? Има една група ученици, които създават и подкрепят каузи, помагат на..

публикувано на 17.02.20 в 13:09

Над 160 души постоянно използват Кризисния център за бездомни хора в София

166 души са потърсили подслон през тази нощ в Кризисния център за бездомни хора в София . Директорът Пепи Джуренов поясни, че няма увеличение на лицата през събото-неделните дни, а повишения се наблюдават през дните, в които има по-ниски температури.  “Има една бройка, която постоянно се ползва от услугите на центъра и тя е към 160-170 души...

публикувано на 17.02.20 в 12:15

Йордан Камджалов дирижира рядко изпълняваната Голяма меса на Брукнер

На 20 февруари в Плевен (в читалище „Съгласие“) и на 21 февруари в София -   в зала „България”, почитателите на класическата музика и последователите на именития диригент Йордан Камджалов , ще могат да се докоснат до едно рядко изпълнявано в България произведение - мащабната творба на Антон Брукнер - Голяма меса № 3 , фа минор, за..

публикувано на 17.02.20 в 11:23

Накъде в София

КНИГА Премиера на книгата на проф. Любомир Халачев "Сънувам кино" , с която ще бъде отбелеязана 70-годишнината му. Романът проследява живота и учението на студент в Института за кино в Москва, във време на бурни социални промени и ярки творчески личности. Халачев е преподавател в НАТФИЗ от 1974 г., оператор, сценарист, режисьор, продуцент и автор на..

публикувано на 17.02.20 в 09:21

15-километрова опашка от тирове на ГКПП "Капитан Андреево"

15-километрова опашка от товарни автомобили се е събрала на граничен пункт „Капитан Андреево” тази сутрин. Колоната стига до Свиленград. На места тя е в двете пътни платна, което създават проблеми на леките автомобили. Има и опасност от катастрофи. „Пристигнах на 20 километра преди границата в 21.30 часа в неделя вечерта. Навигацията ми показваше 20 км от..

публикувано на 17.02.20 в 09:12
Доц. д-р Любина Веселинова

Доц. Любина Веселинова: Развитие на лимфедем може да се подозира, ако отокът на крайниците не се повлиява от повдигане

Хората, които водят заседнал начин на живот или практикуват професии, които изискват продължителен престой в седнало или право положение най-често страдат от отоци и лимфен застой. ВМА въвежда иновативна терапия, която позволява комплексен подход при лечението на тези състояния, често са характерни и за някои по-сериозни заболявания. Първа клиника по..

публикувано на 16.02.20 в 12:40

Нови лаборатории ще съхраняват българското културно наследство

Националният етнографски музей съдържа над 50 хиляди артефакти, събирани от 1906 година насам, от всички региони на България, от българските общности в чужбина, от различните културни, етнически и религиозни общности които населяват страната ни. Важен архивен център за нематериално културно наследство от гледна точка на богатствата които съдържа...

публикувано на 16.02.20 в 12:00