Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов води групата на ГЕРБ на Конгреса на ЕНП в Хелзики

По информация на „Хоризонт“ ГЕРБ ще подкрепи кандидатурата на Манфред Вебер

| обновено на 07.11.18 в 12:14
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще води групата на ГЕРБ на Конгреса на Европейската народна партия, който ще се проведе днес и утре в Хелзинки. На него ще бъде избран водещият кандидат на ЕНП за евроизборите догодина. Двамата кандидати са председателят на групата на ЕНП в парламента Манфред Вебер и заместник-председателя на Европейската инвестиционна банка Александър Стуб. По информация на „Хоризонт“ групата на ГЕРБ ще подкрепи кандидатурата на Манфред Вебер.

Очаква се утре Борисов да направи обръщение към делегатите на конгреса.
В делегацията, водена от българския премиер, са тримата му заместници Цветан Цветанов, Димитър Николов и Йорданка Фандъкова, както и еврокомисарят по цифровата икономика Мария Габриел. 
По време на визитата си премиерът Борисов ще обсъди с финландския си колега Юха Сипила двустранните отношения и по-активното сътрудничество в рамките на ЕС.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.