Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новаков отчете успешно развитие на първата българска европрограма A.L.E.C.O.

Андрей Новаков
Снимка: БГНЕС

Успешно развитие на първата българска европейска програма A.L.E.C.O. (АЛЕКО) отчете на конференция в Брюксел създателят й, евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Новаков. Той обясни, че европрограмата "Еразъм" за млади предприемачи подпомага 120 младежи от Общността, като им осигурява стаж в утвърдени компании в Съединените щати, Сингапур и Израел.

"Всеки, който бива одобрен да пътува по програмата "Алеко" в една от трите дестинации - Сингапур, Израел или Съединените американски щати, може да получи стипендия на месец от 1000 евро, както и финансиране за самолетен билет. Всеки, който има идея за бизнес или вече  развива такъв, може да кандидатства, като подготви кратък бизнес план".

"Осигуряваме достъп на тези хора да видят как е построен успешния бизнес-модел на тези компании и се надяваме да вземат най-добрите практики от там и да го пренесат в България", отбеляза Новаков.

Страната ни е в топ 3 с участници в програмата след Италия и Испания. Има три организации, които посредничат при кандидатстване. Едната от тях е Софийският университет "Свети Климент Охридски".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.