Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За рехабилитацията на "Самоковско шосе" проект има, конкретни дати - не

Тази седмица в предаването "Вашият глас" коментираме темата за рехабилитацията на "Самоковско шосе" в  участъка около Панчарево и Кокаляне.

Разговаряхме с Галина Бел, представител на Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне. От Сдружението настояват рехабилитацията на шосето да не се отлага повече във времето и отсечката от Софийския околовръстен път до обръщалото на автобусна линия 1 в Кокаляне да бъде основно ремонтирана, тъй като пътят е в много лошо състояние, което доведе и до неколкократни протести на жителите на двете села. 

След протеста през месец май миналата година жителите на околните населени места получиха уверението на бившия министър, сега заместник регионален - министър Николай Нанков, че през 2019 г. ще започне пълна рехабилитация на “Самоковско шосе” в участъка около Панчарево и село Кокаляне.

Според писмен отговор на Николай Нанков от юни 2018 година до Сдружението за развитие на Панчарево и Кокаляне, рехабилитацията на второкласен път 82, в участъка от обръщалото на масовия градски транспорт до Софийския околовръстен път, който е в урбанизираната територия на град София, и се поддържа от Столичната община, може да бъде изпълнена по взаимна договореност между компетентните институции Агенция „Пътна инфраструктура“ и Столичната община.
Ние се свързахме с Димитър Сичанов, кмет на район Панчарево, за да разберем кога се очаква да започне рехабилитацията на въпросния участък, както и дали ще това ще стане в рамките на тази година, както обяви през месец май миналата година Николай Нанков. 

Има изготвен проект за рехабилитация, каза кметът на Панчарево – Димитър Сичанов и допълни, че що се отнася за текущи ремонти поддръжката на доброто състояние на "Самоковско шосе" се извършва от Столичната община.
Сичанов посочи, че желанието на районната администрация е за цялостна рехабилитация на трасето, но не знае докъде са стигнали проектите. Относно тротоарите Сичанов посочи, че те са са ремонтирани преди няколко години и ще бъдат отремонтирани отново, когато започне цялостната рехабилитация на "Самоковско шосе". Джобове за автобусите, посочи кметът, могат да се направят там, където няма да бъдат засегнат зелените площи. 

Сичанов добави, че в момента се работи усилено по проектите за канализация на Кокаляне и Панчарево, които са в напреднала фаза, а до края на другия месец трябва да бъде приет Регионалният ПИП за София.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл. 
Ако и вие имате нерешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с вас.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във  Facebook.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

През 2019 г. започва пълна рехабилитация на част от “Самоковско шосе”

През 2019 г. ще започне пълна рехабилитация на част от “Самоковско шосе” в участъка около Панчарево и село Кокаляне. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков . Обещанието идва след снощния протест на жители от..

публикувано на 14.05.18 в 19:40
ВИЖТЕ ОЩЕ
Като не вали е по-хубаво

И слънце, и гръмотевици

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността и в следобедните часове на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който ще се..

публикувано на 24.04.24 в 07:20

"Форум", 23.04.24: Настроения и очаквания преди изборите

Гости тази седмица в предаването "Форум" бяха Тодор Терзиев и Арман Бабикян. Темите, на които те се спряха в днешния 23 април са: Политическите акценти от деня Настроения и очаквания преди изборите Ден преди изтичането на срока за..

публикувано на 23.04.24 в 19:11

"Училище за ваксини" се проведе за 16-и път

Вчера (22.04.24) се проведе събитието "Училище за ваксини". На него имунолози, вирусолози и епидемиолози обсъдиха темите за онкогенни вируси, имунизации и профилактика, съобщиха организаторите -  фондация "Астра Форум". Инициативата се организира за..

публикувано на 23.04.24 в 18:46
Никола Бобоков (в средата) с Деси и Крис

Благотворителна кампания и изложба в подкрепа на украински младежи

Никола Бобоков е изключително осъзнат млад човек, инициатор на кампанията "Помогни на младежи от Украйна". Инициативата е в подкрепа на млади украинци, които искат да учат и да се развиват в България в най-различни области. Тя ще стартира на 24..

публикувано на 23.04.24 в 17:20

Експертно проучване определи десетте риска за страната ни

Националното експертно проучване, озаглавено "Десет години, десет риска пред България", посочи десетте основни риска стоящи пред страната ни. Негови автори са д-р Валентин Съйков, председател на "Гражданска инициатива България 2050", и проф. д.н...

публикувано на 23.04.24 в 17:16

Предлагат да падне тайната на възнаграждението

Предложена е директива, според която тайната на заплатата трябва да отпадне, а фирмите да са длъжни да публикуват на интернет страниците си стартовите възнаграждения на своите служители. Страната ни има срок до 7 юни 2026 година да въведе..

публикувано на 23.04.24 в 16:00

Програма от спектакли и концерти за 50 години Дом на културата "Средец"

ОКИ Дом на културата "Средец" отбелязва своите 50 години с редица  културни събития. Малко история През месец март 1974 г. влиза в експлоатация новопостроената от СГНС и ГДИС триетажна сграда на Централен младежки дом, находяща се в квартал..

публикувано на 23.04.24 в 15:23