Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

За рехабилитацията на "Самоковско шосе" проект има, конкретни дати - не

Тази седмица в предаването "Вашият глас" коментираме темата за рехабилитацията на "Самоковско шосе" в  участъка около Панчарево и Кокаляне.

Разговаряхме с Галина Бел, представител на Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне. От Сдружението настояват рехабилитацията на шосето да не се отлага повече във времето и отсечката от Софийския околовръстен път до обръщалото на автобусна линия 1 в Кокаляне да бъде основно ремонтирана, тъй като пътят е в много лошо състояние, което доведе и до неколкократни протести на жителите на двете села. 

След протеста през месец май миналата година жителите на околните населени места получиха уверението на бившия министър, сега заместник регионален - министър Николай Нанков, че през 2019 г. ще започне пълна рехабилитация на “Самоковско шосе” в участъка около Панчарево и село Кокаляне.

Според писмен отговор на Николай Нанков от юни 2018 година до Сдружението за развитие на Панчарево и Кокаляне, рехабилитацията на второкласен път 82, в участъка от обръщалото на масовия градски транспорт до Софийския околовръстен път, който е в урбанизираната територия на град София, и се поддържа от Столичната община, може да бъде изпълнена по взаимна договореност между компетентните институции Агенция „Пътна инфраструктура“ и Столичната община.
Ние се свързахме с Димитър Сичанов, кмет на район Панчарево, за да разберем кога се очаква да започне рехабилитацията на въпросния участък, както и дали ще това ще стане в рамките на тази година, както обяви през месец май миналата година Николай Нанков. 

Има изготвен проект за рехабилитация, каза кметът на Панчарево – Димитър Сичанов и допълни, че що се отнася за текущи ремонти поддръжката на доброто състояние на "Самоковско шосе" се извършва от Столичната община.
Сичанов посочи, че желанието на районната администрация е за цялостна рехабилитация на трасето, но не знае докъде са стигнали проектите. Относно тротоарите Сичанов посочи, че те са са ремонтирани преди няколко години и ще бъдат отремонтирани отново, когато започне цялостната рехабилитация на "Самоковско шосе". Джобове за автобусите, посочи кметът, могат да се направят там, където няма да бъдат засегнат зелените площи. 

Сичанов добави, че в момента се работи усилено по проектите за канализация на Кокаляне и Панчарево, които са в напреднала фаза, а до края на другия месец трябва да бъде приет Регионалният ПИП за София.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл. 
Ако и вие имате нерешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с вас.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във  Facebook.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

През 2019 г. започва пълна рехабилитация на част от “Самоковско шосе”

През 2019 г. ще започне пълна рехабилитация на част от “Самоковско шосе” в участъка около Панчарево и село Кокаляне. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков . Обещанието идва след снощния протест на жители от..

публикувано на 14.05.18 в 19:40
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мият улиците по райони от 8 юни

От 8 юни започва миене на съседни улици в кварталите, които са обособени в карета. Дейностите ще започнат от район “Красно село“ от каре, в което попадат бул. "Генерал М.Д.Скобелев", от бул. "Прага" до пл. "Руски паметник", бул. "Христо Ботев" от бул...

публикувано на 05.06.20 в 18:26

София има своето ново пространство за събития - "Платформа А6"

Ново пространство за култура и събития отвори врати в София. "Отвори врати" образно казано, защото всъщност цялото то е на открито. Нарича се "Платформа А6" и е част от Националния дворец на културата. "Платформа", тъй като е абсолютно мултифункционално,..

публикувано на 05.06.20 в 17:50

Ментална аритметика - да развием логиката и въображението

Безплатни уроци по ментална аритметика се провеждат всеки четвъртък от 15 до 18 ч. в един от детските центрове в сградата на НДК. Историята на този метод води началото си от преди около 5000 хиляди години. Той стимулира развитието на двете полукълба..

публикувано на 05.06.20 в 16:18

Инфраструктурните ремонти в София за лято 2020 са в ход

Инфраструктурните ремонти в София за лято 2020 вече са в ход.  Първият етап по реализацията на ремонтните дейности в София започна с обновяването на улица “Николай Хрелков”, в квартал Горна Баня. Първите 500 метра от отсечката вече са готови...

публикувано на 05.06.20 в 16:06

Доброто хранене - фактор за здрава и сияйна кожа

Храната, която консумираме, може да бъде мощен инструмент за подобряване на външния вид. Ние сме това, с което се храним и здравословното хранене поддържа кожата в най-добра форма и има потенциал да решава конкретни кожни проблеми. От огромно значение..

публикувано на 05.06.20 в 15:41

1 СУ „Пенчо П. Славейков” – устремени по пътя към щастието

1 СУ „Пенчо П. Славейков” начерта „Карта на надеждата за Европа“ . Проектът е осъществен в отговор на предизвикателството на Регионалното управление на образованието София-град. В края на месец април беше стартирана изключително интересна..

публикувано на 05.06.20 в 15:11

Дезинфекцията срещу коронавируса на обществени места в София и Самоков

Напълно безвредни за човека и околната среда са препаратите, с които се дезинфекцират контейнери, улици, подлези и други обществени места в София . В това увери директорът на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева. Тя допълни, че стопаните на..

публикувано на 05.06.20 в 15:06