Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 23 и 24 февруари

В музея „Земята и хората“ влизат и котки, участват в изложба-конкурс

Снимка: Рixabay
Мейн кун, Британска късокосместа, Девън рекс, Канадски сфинкс, Минск, Бобтейл - това са само част от прекрасните породи котки, които ще можете да разгледате в рамките на международното изложение на котки в музея „Земята и хората“. То ще се проведе този уикенд (23 и 24 февруари).

По време на събитието ще имате възможност да видите както чистопородни, така и домашни котки, които ще се състезават в конкурси  и ще печелят вкусни награди.
Ще има и четириноги гости от съседни страни, сибирски, голи, както и без опашки (но не от Габрово)...

Посетителите ще могат да разгледат красивите любимци от 10 до 17 часа в залата на музея като дори ще могат да изберат следващия си домашен любимец. В събота ще се проведе конкурс ,,Котка на годината“- в него участват всички котки, взели оценки и титли през 2018 г.

Най-възрастната котка ще получи наградата ,,Ветеран“ на изложбата.
Освен това през 2019 г. ще бъдат представени и бебета котенца, които ще се състезават за вкусни награди, а някои от тях ще търсят и семейство.
За посетителите ще бъде организирана и томбола, а някои от щандовете ще бъдат с благотворителна насоченост.

Чуйте повече за котките от председателя на Националната федерация по фелинология Камелия Босилкова.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Младите българи с по-висока избирателна активност пред останалото население на последните избори

Младите хора на възраст от 18 до 29 години са проявили по-висока активност на последните избори у нас, в сравнение със средната за страната . Това сочи доклад на Галъп интернешънъл и Национален младежки форум . Близо половината от българските младежи са дали своя вот за национален парламент и с една идея по-малко, 45% - за европейски,..

публикувано на 19.07.24 в 09:51

Температурите леко се понижават, но остава горещо – в София около 33°

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър и с него вече ще прониква малко по-хладен въздух, съобщиха от НИМХ. Въздушната маса ще се лабилизира и главно в следобедните и вечерните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури с условия и за градушки...

публикувано на 19.07.24 в 07:35

Филмовият конкурс "35 секунди демокрация" представя гледните точки на млади творци

През 2024 г. отбелязваме 35 години от падането на берлинската стена. По този повод филмово студио „Ню Бояна“, Крис Захариев и с подкрепата на Фондация „Америка за България“, организират филмов конкурс „35 секунди демокрация”. Той е насочен към български творци на възраст между 18 и 30 години. Целта е да бъдат представи гледните точки на..

публикувано на 18.07.24 в 18:05

Столичната община отбелязва професионалния празник на българските спасители

Днес Столичната община отбелязва професионалния празник на българските спасители в Деня на Гражданската защита.  До 18 часа екипи на Гражданска защита и на Дирекция "Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община ,  БЧК и ГД "Пожарна безопасност и защита на населението“ разясняват на гражданите как да реагират при бедствия и аварии...

обновено на 18.07.24 в 16:55
Проф. Ивайло Даскалов, началник на Клиниката по кардиология във Военномедицинската академия

Проф. Ивайло Даскалов: Българите неглижират рисковите фактори, свързани със сърдечно-съдовите заболявания

България е на едно от челните места по сърдечно-съдови заболявания. Освен ниската здравна култура и липсата на профилактика, друг важен фактор за развитието им е затлъстяването на нацията. Много често артериалната хипертония протича безсимптомно, а нелекуването на високото кръвно налягане уврежда сърцето. Съветът на специалистите е да..

публикувано на 18.07.24 в 15:19
Велека Цанкова от

Мишо Йосифов и "Новините в джаза" представят своята Лятна емисия в последния ден на юли

Велека Цанкова за Лятната емисия на "Новините в джаза", която ще можем да видим на терасата на "Топлоцентрала" на 31 юли 2024 г.  и съвсем не е за изпускане, защото… "Подбрали сме музика със съвсем лятно настроение, ще има интересни кавъри на популярни пиеси, а в същото време разбира се, ще си посвирим и от авторската ни музика, която се..

публикувано на 18.07.24 в 13:23