Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мюзик Пойнт Плейлист: Khalid, Pink, Solange

„My Bad“ на Калид e премиера на седмицата в Мюзик Пойнт
Снимка: facebook.com/thegreatkhalid

Горещи предложения от Мюзик Пойнт

Khalid - My Bad

Не можем да се насладим на Калид и нямаме нищо против, че той пуска често песни напоследък. Новото, както и предишните му предложения, е мехлем за ушите. Водещото до пристрастяване My Bad излезе току що. То е поредният сингъл от предстоящия втори албум на младия талант, който се очаква на 5 април.

В My Bad, на фона на кадифен соул Калид мечтае негова бивша изгора да спре да му звъни по телефона. Иначе премиерата на албума Free Spirit е съпровождана прожекция на късометражен филм, който феновете в различни точки на света ще могат да гледат по кината само на 3 април.

От албума до момента са излезли също Better и Talk.

My Bad e премиера на седмицата в Мюзик Пойнт.

Pink – Walk Me Home

Поп иконата Пинк, покорила с хитовете си и двете страни на Атлантика, продължава да радва феновете близо 20 години след своя дебют в класациите. Новото ѝ предложение Walk Me Home влезе направо на номер 3 в британския радио чарт.

Акустична китара и разтърсващи ударни ни оставят без дъх в този класически поп-рок химн. Песента грабва и с лирика, в която Пинк търси някои да ѝ бъде компания, докато тя върви към дома. Тук певицата е интроспективна като в съзнанието ѝ изникват носталгични картини от по-добри времена в контраст с реалността в момента, в която има много мрак.

„Върви с мен по пътя към дома в непрогледния мрак
Не мога да съм сама с всичките си мисли
Така че бъди с мен тази вечер
Защото навън има доста лошотия.“

Walk Me Home се очаква да се появи в планирания за април осми студиен албум на звездата, който се казва Hurts 2B Human.  

Седмият ѝ студиен албум Beautiful Trauma e с платинен статус на продажба. Той дебютира на номер едно в класацията на Билборд за продажба на албуми Топ 200 и получи две Грами номинации за "Най-добро солово поп изпълнение" (за песента “What About Us”) и "Най-добър поп вокален албум".

Solange - When I Get Home

Импресионистичният албум When I Get Home излезе преди седмица след няколко дневна промоция онлайн. Преди появата на компилацията имаше оскъдна информация като в статия към списанието на Ню Йорк Таймс от миналата година бе отбелязано, с художествена хипербола, че албумът „вероятно ще се появи ненадейно…и подобно на метеор ще остави кратер в културата.“

Авторът не е бил далеч от постигнатия ефекта на премиерата.

Това определено е албум, който изисква слушане повече от веднъж. Единствено по този начин можете да вникнете изцяло в красивия свят на артиста от Хюстън. Първото впечатление е огромният брой гости, сред които Гучи Мейн, Самфа, Метро Бумин, Каси и Тайлър, Дъ Криейтър, но посоката на звученето е определена от самата Соланж, която участва в написването на всяка една от 19-те песни.

За разлика от предишния ѝ албум A Seat at The Table, тук няма ясно изразен сингъл. Всяко изпълнение е част от пъзел, от пъстра мозайка.

Саундът е хипнотичен и мелодичен соул с футуристични елементи и резки смени в посоката на песните. В When I Get Home можете да чуете още джаз и фънк. И ако трябва да опишем звука накратко с три думи бихме използвали “вълни от интригуващ амбианс”.

За премиерата на седмицата на Мюзик Пойнт и още актуална музика от плейлистите на Америка и Великобритания слушайте двучасовия ни микс в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед по Радио София.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът за електронна музика No Signal на Витоша от 2 до 4 август

От 2 до 4 август на хижа "Планинец" във Витоша ще се проведе фестивалът за електронна музика, организиран от независими артисти No Signal. През последните години фестивалът се утвърди като значимо събитие в електронната сцена, но тази година организаторите са принудени да променят локацията си. Тазгодишното издание няма да се състои на обичайното си..

публикувано на 30.07.24 в 13:05
Виктор Теодосиев и Константин Илиевски

Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон

В петък (05.07.24 г.) Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон. Събитието е в зала "България" от 19.00 ч. Главният диригент на състава Константин Илиевски, който ще бъде на пулта, е избрал три произведения: "Елегия" от Пламен Джуров, Концерт за валдхорна и оркестър №1 от Рихард Щраус и Симфония №7 от Антон Брукнер. Солист..

публикувано на 04.07.24 в 13:41
Инес Симеонова

Инес Симеонова - за първи път солист на Нов симфоничен оркестър

В първия ден на юли Нов симфоничен оркестър ще представи една класическа (във всеки смисъл на тази дума) програма . Започва с увертюра  „Егмонт“ на Бетовен и завършва с една симфония, солидна и монументална като катедрала – Четвъртата на Брамс. Между тях красиво е разположен един от концертите на Моцарт (номер 21 в до мажор) – тук солист..

публикувано на 28.06.24 в 11:02

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на джаз фестивала "Д-р Емил Илиев“ в Боровец

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев“ в Боровец през август.  Директорът на фестивала Татяна Илиева обясни: "Фестивалът няма и никога не е имал комерсиална цел. Единствената цел на събитието е много благородна - да се подпомогне развитието на летния планински туризъм в курортния комплекс..

публикувано на 27.06.24 в 10:05

Музикалната кулминация тази седмица е на сцената на Sofia Live Fest

Четвъртото издание на Sofia Live Festival вече „чука на вратата“. От 21 до 23 юни  (този уикенд) на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина ще могат да се видят, чуят и снимат изпълнители като американското хип-хоп дуо Atmosphere , магнетичната Selah Sue , нидерландската култова изпълнителка Kovacs , американският диджей и..

публикувано на 18.06.24 в 11:41