Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изготвят програмите за ремонт на тротоарите в район "Изгрев"

Тази седмица в предаването "Вашият глас" обърнахме внимание на столичния район "Изгрев". 

С екипа ни се свърза наша слушателка, която работи в района. Тя ни сподели, че я притеснява състоянието на разбитите тротоари, по някои от които трудно се минава. Част от проблема се крие и в автомобилите, които са паркирани почти навсякъде по улиците и тротоарите, разказа още нашата слушателка. Други слушатели на Радио София пък ни изпратиха снимки, от които ясно се виждат проблемните участъци в района.

Ние се обърнахме към арх. Павлета Пеловска, зам.-кмет на район "Изгрев", за да разберем какви ремонтни дейности предстоят в квартала, а също и какви мерки е предприела местната администрация, за да се справи с паркирането по тротоарите, което води и до нарушаването на тяхната цялост.

Архитект Пеловска посочи, че след като по-големите инфраструктурни проекти в София са реализирани, бюджетът за  вътрешноквартални улици е увеличен и ремонти в района ще има, а в момента се изготвят и програмите за това.

Тя допълни, че целта на администрацията е поне единият от тротоарите по всяка една улица да е проходим за пешеходците. В предстоящата програма са включени тротоарите по ул. "Николай Хайтов", отсечката от ул. "А. П. Чехов", между ул. "Фредерик Жолио Кюри" до ул. "Димчо Дебелянов", ул. "Латинка" ул. "Марко Темнялов" в квартал "Дианабад", ул. "Пимен Зографски", ул „Майор Юрий Гагарин“ и др.

За да се избегне незаконното паркиране, там, където това е възможно, се изграждат повдигнати пешеходни тротоари. Първите такива, изградени преди седем години в квартала, все още са здрави, посочи архитект Пеловска, така че и занапред ще се продължи с изграждането на такива.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл. 

Ако и вие имате нерешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с вас.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Мият улиците по райони от 8 юни

От 8 юни започва миене на съседни улици в кварталите, които са обособени в карета. Дейностите ще започнат от район “Красно село“ от каре, в което попадат бул. "Генерал М.Д.Скобелев", от бул. "Прага" до пл. "Руски паметник", бул. "Христо Ботев" от бул. "Генерал М.Д.Скобелев" до бул."Македония", бул."Македония" - нечетни номера от пл."Руски паметник"..

публикувано на 05.06.20 в 18:26

София има своето ново пространство за събития - "Платформа А6"

Ново пространство за култура и събития отвори врати в София. "Отвори врати" образно казано, защото всъщност цялото то е на открито. Нарича се "Платформа А6" и е част от Националния дворец на културата. "Платформа", тъй като е абсолютно мултифункционално, "А6" - тъй като се намира до вход А6 на НДК, който е откъм бул. “България”, пояснява Борислав Велков..

публикувано на 05.06.20 в 17:50

Ментална аритметика - да развием логиката и въображението

Безплатни уроци по ментална аритметика се провеждат всеки четвъртък от 15 до 18 ч. в един от детските центрове в сградата на НДК. Историята на този метод води началото си от преди около 5000 хиляди години. Той стимулира развитието на двете полукълба на мозъка, като позволява на децата да развият паметта и вниманието си. Това става с помощта на..

публикувано на 05.06.20 в 16:18

Инфраструктурните ремонти в София за лято 2020 са в ход

Инфраструктурните ремонти в София за лято 2020 вече са в ход.  Първият етап по реализацията на ремонтните дейности в София започна с обновяването на улица “Николай Хрелков”, в квартал Горна Баня. Първите 500 метра от отсечката вече са готови. Пробивът по булевард “Петър Дертлиев”, свързващ Околовръстния път на София и автомагистрала „Люлин“ с..

публикувано на 05.06.20 в 16:06

Доброто хранене - фактор за здрава и сияйна кожа

Храната, която консумираме, може да бъде мощен инструмент за подобряване на външния вид. Ние сме това, с което се храним и здравословното хранене поддържа кожата в най-добра форма и има потенциал да решава конкретни кожни проблеми. От огромно значение за състоянието на кожата, ноктите и косата са алкохола, цигарите, липсата на достатъчно сън, стреса,..

публикувано на 05.06.20 в 15:41

1 СУ „Пенчо П. Славейков” – устремени по пътя към щастието

1 СУ „Пенчо П. Славейков” начерта „Карта на надеждата за Европа“ . Проектът е осъществен в отговор на предизвикателството на Регионалното управление на образованието София-град. В края на месец април беше стартирана изключително интересна инициатива, която сама по себе си вдъхва надежда и оптимизъм. Преподаватели и ученици от училището се..

публикувано на 05.06.20 в 15:11

Дезинфекцията срещу коронавируса на обществени места в София и Самоков

Напълно безвредни за човека и околната среда са препаратите, с които се дезинфекцират контейнери, улици, подлези и други обществени места в София . В това увери директорът на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева. Тя допълни, че стопаните на домашни животни не трябва да се притесняват при разходката на любимците си. Подробна информация..

публикувано на 05.06.20 в 15:06