Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изграждат нови детски площадки и фитнес на открито в район "Витоша"

Снимка: Facebook/Район "Витоша", Столична Община
С настъпването на пролетта и покачването на температурите, времето става все по-подходящо за разходки навън, затова днес в предаването „Вашият глас“ говорихме за детските площадки и зелените пространства, където децата могат да играят.

С екипа ни се свърза наша слушателка, която изрази желание за повече места за отдих в район „Витоша“.

Ние се свързахме с Кънчо Кънев, заместник-кмет по Финансово-стопанска и социална политика на район “Витоша”, за да разберем предстои ли ремонт и изграждане на детски площадки в кварталите “Павлово – Бъкстон”,  “Манастирски ливади – Запад”, “Княжево”, “Симеоново”, “Драгалевци”,” Бояна“ и селата Владая и Мърчаево, които са част от така наречения "зелен район" на София.

Кънчо Кънев обясни, че местната администрация полага усилия места за детски игри, както и за отдих,  да има във всички квартали на района. Той посочи, че наличните парковите пространства се облагородяват, като предстои и изграждане на нови площадки в кварталите.

 В „Манастирски ливади –Запад“ предстои да бъде изградена площадка на ул. „Мур“.  

На ул. „Боянска“ пък ще бъде облагородено парковото пространство, а там ще има и фитнес на открито.

Предстои изграждане на парково пространство и озеленяване при ул. „Ралевица“. 

В „Драгалевци“ на ул. „Крушова градина“ ще има нова детска площадка, като продължава работата по облагородяването на парковото пространство на ул. „Папрат“ и „Хмел“. Предстои голям проект на ул „Крайречна“, където ще има зони за отдих.

В Бояна ще бъде създадено ново парково пространство на ул. „Кумата“ и ул. „Даскал Стоян Попандреев“.

Нови площадки ще има и в "Симеоново", както и в селата Владая и Мърчаево.

В „Княжево“ освен две изцяло нови места за детски игри, до края на месеца ще има и нова спорна площадка с две тенис маси в парк „Райска градина“, който през миналата година е основно почистен.

Заместник-кметът посочи, че тази година ще се акцентира и на озеленяването на междублоковите пространства.

Кънев апелира гражданите да пазят новите съоръжения и да се използват кошчетата за боклук, за да не се замърсяват зелените пространства и крайречните зони.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл.
 
Ако и вие имате нерешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с вас.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във  Facebook.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мият улиците по райони от 8 юни

От 8 юни започва миене на съседни улици в кварталите, които са обособени в карета. Дейностите ще започнат от район “Красно село“ от каре, в което попадат бул. "Генерал М.Д.Скобелев", от бул. "Прага" до пл. "Руски паметник", бул. "Христо Ботев" от бул. "Генерал М.Д.Скобелев" до бул."Македония", бул."Македония" - нечетни номера от пл."Руски паметник"..

публикувано на 05.06.20 в 18:26

София има своето ново пространство за събития - "Платформа А6"

Ново пространство за култура и събития отвори врати в София. "Отвори врати" образно казано, защото всъщност цялото то е на открито. Нарича се "Платформа А6" и е част от Националния дворец на културата. "Платформа", тъй като е абсолютно мултифункционално, "А6" - тъй като се намира до вход А6 на НДК, който е откъм бул. “България”, пояснява Борислав Велков..

публикувано на 05.06.20 в 17:50

Ментална аритметика - да развием логиката и въображението

Безплатни уроци по ментална аритметика се провеждат всеки четвъртък от 15 до 18 ч. в един от детските центрове в сградата на НДК. Историята на този метод води началото си от преди около 5000 хиляди години. Той стимулира развитието на двете полукълба на мозъка, като позволява на децата да развият паметта и вниманието си. Това става с помощта на..

публикувано на 05.06.20 в 16:18

Инфраструктурните ремонти в София за лято 2020 са в ход

Инфраструктурните ремонти в София за лято 2020 вече са в ход.  Първият етап по реализацията на ремонтните дейности в София започна с обновяването на улица “Николай Хрелков”, в квартал Горна Баня. Първите 500 метра от отсечката вече са готови. Пробивът по булевард “Петър Дертлиев”, свързващ Околовръстния път на София и автомагистрала „Люлин“ с..

публикувано на 05.06.20 в 16:06

Доброто хранене - фактор за здрава и сияйна кожа

Храната, която консумираме, може да бъде мощен инструмент за подобряване на външния вид. Ние сме това, с което се храним и здравословното хранене поддържа кожата в най-добра форма и има потенциал да решава конкретни кожни проблеми. От огромно значение за състоянието на кожата, ноктите и косата са алкохола, цигарите, липсата на достатъчно сън, стреса,..

публикувано на 05.06.20 в 15:41

1 СУ „Пенчо П. Славейков” – устремени по пътя към щастието

1 СУ „Пенчо П. Славейков” начерта „Карта на надеждата за Европа“ . Проектът е осъществен в отговор на предизвикателството на Регионалното управление на образованието София-град. В края на месец април беше стартирана изключително интересна инициатива, която сама по себе си вдъхва надежда и оптимизъм. Преподаватели и ученици от училището се..

публикувано на 05.06.20 в 15:11

Дезинфекцията срещу коронавируса на обществени места в София и Самоков

Напълно безвредни за човека и околната среда са препаратите, с които се дезинфекцират контейнери, улици, подлези и други обществени места в София . В това увери директорът на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева. Тя допълни, че стопаните на домашни животни не трябва да се притесняват при разходката на любимците си. Подробна информация..

публикувано на 05.06.20 в 15:06