Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мюзик Пойнт Плейлист: Fabich, Angelica Vila, Lil Nas X

Германският диджей Фабих представя премиерата на седмицата
Снимка: facebook.com/fabichmusic

Горещи предложения от Мюзик Пойнт

Fabich – Can’t Even Be

Този трак ще ви помогне да се отърсите от натрупания през седмицата стрес и ще ви подготви за уикенда. Автор е базираният в Лондон германски диджей Фабих. Негова слабост е миксът от мелодичен и дийп хаус. През изминалите няколко години той успя да влезе в радара на познати имена на денс сцената като Пийт Тонг и Дъ Маджишън. Сред проектите му, които заслужават внимание е мини-албума Friends Story.

Can’t Even Be е премиерата на седмицата в Мюзик Пойнт

Angelica Vila – More In The Morning

Oще един сингъл, който показва носталгичната посока на съвременното арендби (помислете за Никол Бъс и Калид). More In The Morning е на Анджелика Вила - нов артист от Бронкс. Саундът е семпъл и хващащ вниманието. Като го чухме за първи път увеличихме звука. Вила черпи вдъхновение за парчето от версията на La Vie en rose на Грейс Джоунс. Сигурно се досещате, че в оригинал La Vie en rose е изпълнена от Едит Пиаф.

Lil Nas X – Old Town Road

Това е сингъл, който създаде главоболия на Билборд. Оld Town Road e дело Лил Нас Екс – 19-годишен рап артист от Атланта, който неотдавна успя да влезе в три различни класации на Билборд - Хот 100, арендби/хип-хоп и кънтри чарта – голям успех, само дето изданието реши да премахне песента му от кънтри чарта, защото не била достатъчно кънтри. Тази стъпка доведе до моментална критика от феновете, както и артисти в кънтри средите, които обвиниха Билборд в дискриминация. Миналите на страната на изпълнителя коментираха случилото се като доказателство, че музикалната индустрия в Америка не третира еднакво белите и афро-американците изпълнители (Лил Нас Екс е афроамериканец).

Емблематичният Били Рей Сайръс също застана зад Лил Нас Екс. Той участва и в ремикс на трака. Но дори и без Сайърс Оld Town Road ще ви хареса с невероятния си микс от кънтри и трап.

Old Town е номер едно в класацията Хот 100 на Билборд за седмицата, която приключва на 13 април.

За премиерата на седмицата на Мюзик Пойнт и още актуална музика от плейлистите на Америка и Великобритания слушайте двучасовия ни микс в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед по Радио София.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктор Теодосиев и Константин Илиевски

Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон

В петък (05.07.24 г.) Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон. Събитието е в зала "България" от 19.00 ч. Главният диригент на състава Константин Илиевски, който ще бъде на пулта, е избрал три произведения: "Елегия" от Пламен Джуров, Концерт за валдхорна и оркестър №1 от Рихард Щраус и Симфония №7 от Антон Брукнер. Солист..

публикувано на 04.07.24 в 13:41
Инес Симеонова

Инес Симеонова - за първи път солист на Нов симфоничен оркестър

В първия ден на юли Нов симфоничен оркестър ще представи една класическа (във всеки смисъл на тази дума) програма . Започва с увертюра  „Егмонт“ на Бетовен и завършва с една симфония, солидна и монументална като катедрала – Четвъртата на Брамс. Между тях красиво е разположен един от концертите на Моцарт (номер 21 в до мажор) – тук солист..

публикувано на 28.06.24 в 11:02

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на джаз фестивала "Д-р Емил Илиев“ в Боровец

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев“ в Боровец през август.  Директорът на фестивала Татяна Илиева обясни: "Фестивалът няма и никога не е имал комерсиална цел. Единствената цел на събитието е много благородна - да се подпомогне развитието на летния планински туризъм в курортния комплекс..

публикувано на 27.06.24 в 10:05

Музикалната кулминация тази седмица е на сцената на Sofia Live Fest

Четвъртото издание на Sofia Live Festival вече „чука на вратата“. От 21 до 23 юни  (този уикенд) на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина ще могат да се видят, чуят и снимат изпълнители като американското хип-хоп дуо Atmosphere , магнетичната Selah Sue , нидерландската култова изпълнителка Kovacs , американският диджей и..

публикувано на 18.06.24 в 11:41

Лили Иванова получи огърлие "Златен век"

Лили Иванова получи огърлие "Златен век" от Министерството на културата на концерта си във Велико Търново. То ѝ бе връчено от служебния министър Найден Тодоров за нейните заслуги към българската музика, която, както той посочи, е немислима без нея. Това съобщи БТА. Да бъде човек на концерт на Лили Иванова е като да открие четирилистна..

публикувано на 04.06.24 в 11:24