Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Българският дух шества в "Празници на хляба" в община Своге

За четвърта година община Своге организира фестивала „Празници на хляба“, като на 1 май ще се проведе поредната надпревара сред участниците в проявата. Жителите на всички населени места в Общината се включват със своите тестени произведения, които жури оценява и ще награди най-добрите на финала на 18 май. Освен да покаже майсторството на свогенчани, фестивалът е и начин по-старите да предадат уменията си на младите.

Фестивалът „Празници на хляба“ тази година постави начало си на Лазаровден в село Церово, а малко по-късно и в с. Гара Лакатник. Ден по-късно, на Цветница, жителите на селата Томпсън и Владо Тричков оспорваха уменията си за приготвянето на най-вкусните и атрактивни погачи. Именно вкусът, атрактивното представяне и видът на тестените прозиведения, са критериите, по които се оценяват, обясни пред Радио София Нина Копринджийска, зам.-кмет на община Своге.

А освен да хапнете от вкусните погачи по време на „Празниците на хляба“, може да се насладите и на изпълненията на фолклорните и танцови формации към читалищата на населените места, които подготвят програма, с която проявите се превръщат в истински празник.
Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.