Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Как да влезем във форма след великденските трапези

Ако сте прекалили с храната по празниците, вероятно мислите за крайни мерки, чрез който да се справите с натрупаните килограми. Това обаче е най-неправилното решение. Подобни мерки водят до бързи, но нетрайни резултати.

Нутриционистът Яна Данаилова даде за слушателите на Радио София няколко здравословни съвета как да се върнем към нормалния ритъм на живот и доброто физическо състояние:

Често качваме килограми по време на празниците и наистина е доста странно как толкова време полагаме усилия да влезем във форма и два-три дни ни връщат в изходна позиция. Това е така, защото дългото пазене на диети променя нашия организъм на хормонално ниво и той минава в "състояние на презапасяване" и когато ние му дадем изобилие от калории, особено на бързи въглехидрати, той моментално трансформира тези бързи въглехидрати под формата на резервна тъкан - мастни клетки.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.