Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес ще бъде ветровито, на места ще превали

Днес ще бъде ветровито и със значителна облачност. На места ще превали слаб дъжд.

Температурите ще са по-ниски от обичайните за първата половина на май.  

Максималните в Северна България и високите полета на Западна ще бъдат между 9° и 14°, в останалата част от страната 13° - 18°, в София – около 9°, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане малко по-ниско от средното за май.

Над Черноморието ще има значителна облачност. На места в южната част ще превали дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 16°-18°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще има значителна облачност и ще превалява предимно сняг. Ще духа силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат, максималната на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

3D светлинно шоу "Заедно за по-сигурно бъдеще" на фасадата на МВР

Със силата на изкуството МВР ще отбележи старта на новия програмен период в област „Вътрешни работи" 2021 – 2027. В рамките на три дни – от 30 май до 1 юни , фасадата на централната сграда на МВР на ул. "Шести септември" ще се превърне в сцена. Спектакълът започва в 21 часа и ще продължи до 23 часа. Достъпът за всички е свободен. 3D..

публикувано на 30.05.24 в 08:03

Нарушено водоснабдяване ще има в кв. "Бояна", "Христо Ботев" и "Дружба-1"

Във връзка с монтаж на спирателни кранове по ул. „Орешарска“ и ул. „Три кладенци“, кв. „Бояна“ , от "Софийска вода" прудупреждават, че днес се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 20:30 часа в района между: ул. „Белите брези“, ул. „Даскал Стоян Попандреев“, ул. „Иваница Данчев“ и ул. „Севастократор Калоян“. Подмяна на хидрофорна..

публикувано на 30.05.24 в 07:55

Приказни герои от 51-во СУ "Елисавета Багряна" се возят с трамвай №10

По трамвайна линия 10 тръгна приказен трамвай, нарисуван от ученици в 51-во средно училище "Елисавета Багряна". Утре може да видите „Трамвая на приказките“ по линията на № 15, уточняват от Центъра за градска мобилност. Той е част от проекта "Разкажи ми приказка!" и става част от превозните средства, които всеки ден се използват. Ще се..

публикувано на 29.05.24 в 16:03

Съдът с четвърти опит за старт на делото за катастрофата край Своге

Шест години след тежката автобусна катастрофа край Своге, в която загинаха 20 души, а други 10 пострадаха тежко, Софийският окръжен съд ще направи четвърти опит да даде ход на делото.  Освен шофьора на автобуса, прокуратурата изпрати на съд и пет длъжностни лица. На 25 август 2018 автобусът, превозващ членове на пенсионерски клуб от..

публикувано на 29.05.24 в 12:15

Пострадалият при катастрофата на Централна гара е в стабилно състояние

Нощта е преминала спокойно за пациента, който беше хоспитализиран в "Пирогов" след снощния инцидент на Централна гара - София. Мъжът е в стабилно състояние, съобщиха от лечебното заведение. Днес предстои диагностично уточняване на здравния му статус. Продължават закъсненията на влакове след вчерашната катастрофа в София Във вторник вечерта в..

публикувано на 29.05.24 в 10:29

Продължават закъсненията на влакове след инцидента на Централна гара - София

В София се разследват причините за инцидента на Централна гара, при който маневрен локомотив удари пътнически влак. Гвоздейков: Не е имало челен сблъсък между двата влака Една от версиите е, че ударът е предизвикан след внезапно прилошаване на машинист. При инцидента пострадаха общо 12 души. Четирима от тях бяха откарани за преглед в различни..

публикувано на 29.05.24 в 08:11

Шестима души са с леки наранявания след инцидент на Централна гара - София

Не е имало челен сблъсък между двата влака на Централна гара - София около 16.40 ч. Това съобщи министърът на транспорта Георги Гвоздейков, който посети мястото на инцидента: "Влак, който е композиран на Централна гара и трябва да замине за Пловдив, и друг влак отзад, който прави маневра с три вагона, трябва да спре на дистанция зад него. На машиниста му..

публикувано на 28.05.24 в 18:41