Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В кв. "Надежда" ще бъде изградено ново футболно игрище

Снимка: Радио ВИДИН
Благодарение на специална програма на ФИФА за популяризиране на спорта и в частност футбола сред децата и юношите, в центъра на столичния квартал "Свобода", в близост до Северния парк, ще бъде изградено ново футболно игрище. Освен това от община Надежда, активно работят с граждани и институции, чрез различни прокети и инициатви, за насърчаване на активния начин на живот сред младите. 

Тренировъчен мини-комплекс по футбол ще прави Българският футболен съюз на предоставeния терен от над 4200 кв. м. в кв. „Свобода". Вече е  учредено безвъзмездно право на строеж за изграждане на обекта, казва кметът на район Надежда инж. Димитър Димов.
За изграждането на игрищата, които освен от деца и юноши, ще се ползват и от граждани, ФИФА са осигурили около 700 000 лв. В България ще се направят три такива миникомплекса за спорт и атракции в София, Казанлък и Видин.
На терена ще се направят три игрища с размери 25 на 44 м. Те ще се ползват и като едно - с размер 75 на 44 м. Предвижда се и изграждане на 30 кв. м. трибуни, сграда за съблекални с офис на втория етаж, кабинка за охрана и осветление. Миникомплексът ще е съобразен с най-новите международни изисквания за тренировъчен процес. С мисъл за устойчива зелена система, Българският футболен съюз е поел ангажимента да засади по три нови дръвчета за всяко едно отсечено за нуждите на строежа. 
В "Надежда" усилено се работи по изграждане и възстаноявяване на спортните съоражения в района, с единствената цел да се насърчи спортуването сред хората, казва Димов.
Много популярни и използвани в района са също уличните фитнеси, които могат да се ползват от хора на всякаква възраст, а спортът, както знаем е здраве.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адресите на любовта - Мими Балканска

Мими Балканска живее щастливо с два пъти по-млад на ул. „11-и август“ 1А С Тодор Младенов примата на оперетата е щастлива 16 години Легендата на оперетата Мими Балканска се е омъжвала два пъти, имала е безброй увлечения, но среща любовта на живота си когато е на 51 години. След представлението на „Птицепродавецът“ пред гримьорната я чака мъж..

публикувано на 27.11.21 в 14:00
Константин Мравов

Константин Мравов

Младите легенди в лицето на журналиста от програма "Хоризонт", автор на подкасти и прекрасен фотограф -  Константин Мравов: "Имам проблем с понятието "млад човек" в България, използват го за пълни празнословици. Той е митично същество, което има нужда от някаква подкрепа, но съм установил, че хората, които ръсят тези клишета, нямат никакво..

публикувано на 27.11.21 в 15:15
#Чичо Коледа актьори, водеща, режисьор

„Чичо Коледа“ през сълзи и смях

Премиерата на филма беше на 23.11.2021 год. в Зала 1 на НКД, а гости в студиото са Ивайло Пенчев – режисьор на филма, както и актьорите Симона Халачева и Стефан Денолюбов, които изпълняват две от главните роли във филма: "Идеята се роди от един ТВ репортаж. Казахме си - защо да не напишем коледен филм по тази случка. Цялата история е от..

публикувано на 27.11.21 в 11:32
актьори и редактор

Правеше добро по много, всеки ден

В памет на Стефан Данаилов: На 27.11.2021 год. се навършват 2 години от смъртта на Проф. Стефан Данаилов. Гости в студиото ще бъдат актьорите Стойо Мирков и Антон Порязов. Стойо Мирков е студент от т.нар. „Златен Клас“ на Стефан Данаилов, випуск – 1996. Антон Порязов е студент от последния клас на Мастера, випуск – 2020: "Трудно..

публикувано на 27.11.21 в 10:49
Десислава Цветанова

Аз съм, правя, имам

Десислава Зветанова за бутиковата си програма: Аз съм, правя, имам": "Адресирана е към начина ни на живот и ни води до прегаряме. В тази бутикова програма, ще променим начина си на живеене. Ще приоритизираме. Самата програма е с 4 модула: първият е днес, 27 ноември – „аз съм, правя и имам“ – опознаване на силните ни страни. Ще ни донесе..

публикувано на 27.11.21 в 10:04
Университет за национално и световно стопанство

Връчиха приза „Студент на годината“ в УНСС

Университетът за национално и световно стопанство проведе конкурс за студент на годината и връчи награди в различни категории. „Десето поредно издание на конкурса „Студент на годината“, което се превръща в едно традиционно събитие в календара на Студентския съвет, което може само да ни радва“, каза в ефира на Радио София Ангел Стойков,..

публикувано на 26.11.21 в 18:13

Конкурсът „Нашата зелена елха“ насърчава "зеленото мислене" на децата от столични градини

От 15 ноември до 15 декември 2021 г. , детските градини от столичните райони „Искър“ и „Нови Искър“ могат да се включат в конкурса „Нашата зелена елха“ . Той е част от поредица конкурси, насърчаващи разделното събиране на отпадъци от опаковки, каза пред Радио София организаторът Анастасия Обретенова. Предивдено е съревнование за украса..

публикувано на 26.11.21 в 16:58