Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Милан Димов: Карането в планината е несравнимо

Снимка: Милан Димов

Петият старт от планинските колоездачни серии ще се проведе през този уикенд. Поредното издание на събитието „Спици и бодли“ в Казанлък ще събере състезатели в дисциплината крос-кънтри маратон, като има предвидена надпревара и за бегачи. През тази година предстоят общо 28 старта в различните видове колоездачни серии -  ендуро, даунхил, детски, крос-кънтри олимпик и крос-кънтри маратон.

Всъщност планинското колоездене е спорт, който може да се практикува почти през цялата година, а у нас условията са повече от подходящи. Затова не е учудващо, че и интересът към него е огромен, въпреки сериозните разходи за велосипед и екипировка. Усещането, което дава карането в планината е несравнимо, споделя един от най-добрите ни планински колоездачи - Милан Димов, известен като Касапина (както и Касапакис), заради агресивния си стил на каране.

Ако видите календара със състезанията, включени в българските колоездачни серии, или дори проследите събитията на някой от колоездачните клубове у нас, със сигурност ще се учудите от натоварения график. Това само свидетелства за огромния интерес към спорта, а атмосферните условия сякаш не могат да спрат ентусиастите.

Понякога не атмосферните условия, а непознатият и вълнуващ терен, е причината да избереш друго състезание. През този уикенд един от най-добрите ни планински колоездачи Милан Димов, ще се състезава в Румъния. Това е второто му посещение в северната ни съседка, а този път ще се състезава в дисциплината ендуро, за разлика от миналогодишното му участие за Балканската купа по даунхил, която той печели.

Повече за особеностите на планинското колоездене и отделните дисциплини в него, ще научите в предавенето „Турагент“ тази събота от 10.00 ч.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Новата бизнес реалност: хибридни събития и преформатиране на пространства на открито

„Не можем да очакваме големи събития с международно участие по-рано от средата на следващата година“, смята управителят на една от водещите рентал компании Иван Градинаров . „По отношение на българските артисти, пазарът е малък и големи събития като концерта на Графа на стадион „Българска армия“, който феновете очакваха на 10 юни, са рядкост...

публикувано на 02.06.20 в 16:27

Оригинални решения за по-добра среда търсят в "Зелено възстановяване"

"Грийнпийс България" обявява конкурс за идеи на тема “Зелено възстановяване” след Covid-19. Всеки може да участва с авторска идея, визия или проект насочен към подобряване на градската среда, енергийната система, използване на възобновяеми източници и кръгова икономика. Идеята се заражда по време на карантинния период, като първоначалният замисъл е..

публикувано на 02.06.20 в 15:55

Дават таблети на ученици, настанени в социални институции

Преносими компютри и таблети ще бъдат закупени на деца, настанени в социални услуги и специализирани институции, по нова програма на Министерството на труда и социалната политика. С устройствата учениците от I до XII клас ще могат да се включат в дистанционна форма на обучение. Очакванията са с помощта на закупените технически средства, децата да не..

публикувано на 02.06.20 в 15:45

Жители на 4 квартала са решени на протест срещу спиране на топлата вода

Живеещите в кварталите „Студентски град“, „Витоша“, „Малинова долина“ и „Дървеница“ не изключват да преминат и към протестни действия, заради спирането на топлата им вода за два месеца . В момента върви онлайн петиция , в която са се подписали над 2000 души, недоволни от решението, което „Топлофикация София“ обяви в края на миналата..

публикувано на 02.06.20 в 15:12

20 заглавия от последните 10 години на българското кино

Две колекции от български филми се представят в общ проект, озаглавен "Десетилетие на българското кино" . Домът на киното, с подкрепата на Столичната община - по инициативата „Солидарност в културата”, насочва поглед към потенциала на родното кино, опознавайки неговите постижения от последните 10 години (2010-2019). Една от най-големите..

публикувано на 02.06.20 в 13:41
Параходът „Радецки”

През юни музей „Параход Радецки” отваря врати с нова експозиция

Националният музей „Параход Радецки” в Козлодуй, който е филиал на Националния исторически музей, планира да открие обновената си и допълнена експозиция в края на юни. Това трябваше да се случи на 29 май, когато корабът „Радецки“ акостира на българския бряг. Походът на Ботевата чета е част от Априлското въстание - най-значимият организиран опит на..

публикувано на 02.06.20 в 13:28

Започна регистрацията за конкурса на БАИТ за учители

Започва регистрацията за конкурса за учители „Дигитални новатори в образованието“. Целта е да се отличи и насърчи използването на добри практики в дистанционното обучение на учениците от I до XII клас, като открои учителите и всички участници в процеса. Огнян Траянов - председател на УС Българската асоциация по информационни технологии, коментира, че..

публикувано на 02.06.20 в 13:01