Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мюзик Пойнт Плейлист: Mark Ronson feat. Camila Cabello, 5 Seconds of Summer, Diplo feat. Octavian

Снимка: Vevo

Горещи предложения от Мюзик Пойнт

Mark Ronson feat. Camila Cabello - Find U Again

Излезе още едно парче от очаквания на 21 юни нов албум на Марк Ронсън. След като пусна титулната песен Late Night Feelings (с Лики Ли), световната звезда представи и дует с Камила Кабейо. Заглавието е Find U Again и тук е използвана мелодия, създадена от Кевин Паркър - мозъкът на Тейм Импала. Паркър е отбелязан като автор и продуцент на сингъла. В интервю за Бийтс Уан Ронсън каза, че на тази музика той е попаднал преди две години и за изпълнението решава да покани Камила като ѝ дава задача да създаде текст за разбито сърце, сълзи и танци. По думите му Камила е успяла да намери разковничето на успеха. На фона на примесена с електроника страстна поп мелодия тя пее “Опитах се да прекарам нощта с някой друг, но този друг човек няма шанс, когато го сравня с теб”.

Find U Againе премиера на седмицата в Мюзик Пойнт.

5 Seconds of Summer - Easier

Това е първият сингъл на австралийците за тази година. Песента звучи като нещо от каталога на Чарли Пут и това не е случайно, защото именно той е замесен в създаването ѝ. За разлика от грамаданския им хит Youngblood в Easier сякаш интензитетът е по-малък. В мелодичното поп-рок парче Файв Секъндс ъф Съмър разказват за една връзка, в която няма изглед за промяна в поведението и въпросът за героя е “Кое ще е по-лесно? Да си тръгна или да остана?” Надяваме се да не сте изправени пред такава дилема, но ако все пак сте нищо чудно да намерите отговора в песента.

Diplo feat. Octavian - New Shapes

Този трак не е чак толкова нов, но ние го открихме преди седмица благодарение на дебюта на видеото към него. Песента е от периода на Дипло, преди решението му да залитне към кънтрито. New Shapese от мини албума Europa и е с участието на британската рап сензация Октейвиън, който сме ви пускали като гост и на други продуценти на електронна музика като Мура Маса. Видеото към New Shapes, както и самата песен някои сравняват с мъглявина. Иначе новият албум на Октейвиън е в процес на завършване. Рапърът описва проекта си като странен хоп-хоп, примесен с арендби, пиано и елементи, които могат да бъдат сравнени с Джеймс Блейк.

За премиерата на седмицата на Мюзик Пойнт и още актуална музика от плейлистите на Америка и Великобритания слушайте двучасовия ни микс в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед по Радио София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктор Теодосиев и Константин Илиевски

Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон

В петък (05.07.24 г.) Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон. Събитието е в зала "България" от 19.00 ч. Главният диригент на състава Константин Илиевски, който ще бъде на пулта, е избрал три произведения: "Елегия" от Пламен Джуров, Концерт за валдхорна и оркестър №1 от Рихард Щраус и Симфония №7 от Антон Брукнер. Солист..

публикувано на 04.07.24 в 13:41
Инес Симеонова

Инес Симеонова - за първи път солист на Нов симфоничен оркестър

В първия ден на юли Нов симфоничен оркестър ще представи една класическа (във всеки смисъл на тази дума) програма . Започва с увертюра  „Егмонт“ на Бетовен и завършва с една симфония, солидна и монументална като катедрала – Четвъртата на Брамс. Между тях красиво е разположен един от концертите на Моцарт (номер 21 в до мажор) – тук солист..

публикувано на 28.06.24 в 11:02

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на джаз фестивала "Д-р Емил Илиев“ в Боровец

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев“ в Боровец през август.  Директорът на фестивала Татяна Илиева обясни: "Фестивалът няма и никога не е имал комерсиална цел. Единствената цел на събитието е много благородна - да се подпомогне развитието на летния планински туризъм в курортния комплекс..

публикувано на 27.06.24 в 10:05

Музикалната кулминация тази седмица е на сцената на Sofia Live Fest

Четвъртото издание на Sofia Live Festival вече „чука на вратата“. От 21 до 23 юни  (този уикенд) на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина ще могат да се видят, чуят и снимат изпълнители като американското хип-хоп дуо Atmosphere , магнетичната Selah Sue , нидерландската култова изпълнителка Kovacs , американският диджей и..

публикувано на 18.06.24 в 11:41

Лили Иванова получи огърлие "Златен век"

Лили Иванова получи огърлие "Златен век" от Министерството на културата на концерта си във Велико Търново. То ѝ бе връчено от служебния министър Найден Тодоров за нейните заслуги към българската музика, която, както той посочи, е немислима без нея. Това съобщи БТА. Да бъде човек на концерт на Лили Иванова е като да открие четирилистна..

публикувано на 04.06.24 в 11:24