Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ремонтират разрушения тротоар на ул. "Атанас Далчев"

Тази седмица с екипа на предаването ни „Вашият глас“ се свърза слушател на Радио София, който ни разказа, че част от тротоара на ул. „Атанас Далчев“, в столичния квартал „Изток“, е в доста лошо състояние, плочите са изпочупени, а заради паркиращите автомобили са се образували дупки.

Нашият слушател посочи и още един проблем в квартала – една от обслужващите улици, намираща се между ул. „Фредерик Жолио-Кюри“ и ул. „Чарлз Дарвин“, при дъжд се превръща в малко езеро, а откакто там е започнал строеж, нещата са се влошили.

Ние се обърнахме към арх. Пеловска, зам.-кмет на район "Изгрев", за да разберем дали предстои ремонт на тротоара на ул. „Атанас Далчев“ и как ще бъде разрешен проблемът с наводняването на обслужващата улица при строежа на ул. „Фредерик Жолио-Кюри“.

Архитект Пеловска обясни, че участъкът на ул. „Атанас Далчев“, който е в близост до бул. „Цариградско шосе“, наистина е в много лошо състояние и там ще бъдат необходими по-сериозни ремонти с оздравяване на земната основа. Участъкът е обследван и заложен в тазгодишната програма за ремонт, който, обясни арх. Пеловска, ще бъде извършен съвсем скоро.

Колкото до обслужващата улица при ул. „Фредерик Жолио-Кюри“, арх Пеловска обясни, че още при изграждането ѝ не е било проектирано водоотвеждане на повърхностите води и там не е имало дъждоприемна шахта. През 2013 г. администрацията е решила проблема с изливането на повърхностните води в основите на прилежащия жилищен блок. Нещата, обаче, се влошават заради строежа на сградата, но по договор инвеститорът е длъжен да възстанови цялата засегната инфраструктура във вида, в който е била, след като приключат строителните дейности. Според арх. Пеловска в много от случаите резултатите дори са по-добри, отколкото са били преди това. Тя помоли за малко търпение и посочи, че се очаква строителните дейност също скоро да приключат.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл.

Ако и вие имате нерешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с вас.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Красимир Ангелов: Радио Кърджали прави актуална и модерна програма

Радиото е като Пепеляшка – разкошна принцеса, но облечена в дрипи – така образно започва представянето на Радио Кърджали директорът му Красимир Ангелов . Повод за това сравнение са острите финансови решения, в които медията е принудена да работи. Парите все не достигат, но ние полагаме усилия да предлагаме качествена програма,..

публикувано на 20.01.20 в 14:23

Безопасна ли е мъглата и как да се справим с нея

Мъглата в София се превръща в сериозен проблем през зимните месеци. Дотолкова, че от него се вълнуват и децата. Как се появява мъглата и от какво се състои? Безопасна пара, изгорели газове или пък и двете? Малките ни приятели от 29-я детска градина "Слънце" на посочиха най-важните правила, които трябва да спазваме, когато има мъгла. Освен..

публикувано на 20.01.20 в 13:18

Бина Харалампиева: "Зорба" ни учи да обичаме живота и да бъдем силни

Герасим Георгиев-Геро е в главната роля в най-новия спектакъл "Зорба" в афиша на Малък градски театър "Зад канала" . След премиерните представления, най-близката дата в програмата е 1 февруари. Отдавна исках да поставя пиесата, написана от Юрий Дачев по класиката на Никос Казандзакис – призна в ефира на Радио София режисьорката Бина..

публикувано на 20.01.20 в 11:09

ЦГМ ще ни уведомява с SMS за вдигнат автомобил

Центърът за градска мобилност въвежда нова SMS услуга за водачите, чиито автомобили са принудително преместени на наказателен паркинг. Услугата започва от 22 януари 2020 година. Водачите, чиито автомобил е преместен на наказателен паркинг, ще получават кратко съобщение от номер 1902, че колата е на наказателен паркинг, адресът на паркинга и връзка със..

публикувано на 20.01.20 в 10:19

Нова изложбена зала разкрива духа на София

Всеки софиянец е минавал поне веднъж под купола на Ларгото, където са разкрити античните останки на древна Сердика. Там, скрито от погледите на хората, се намира едно споделено, магично място, което гостоприемства сбирки и интересни изложби. “Това е една от най-новите зали, с която разполага Регионален исторически музей - София. Тя е съвсем малка и се..

публикувано на 20.01.20 в 10:01

Накъде в София

ИЗЛОЖБИ В галерия "One Monev", от 19.00 ч. ще бъде открита първата самостоятелна изложба "GRAFFITI" на артиста Давид Йоан . Експозицията е поглед към градското съвременно изкуство. Художничката Даниела Стойкова открива своя самостоятелна изложба с живопис в галерията на БАН ( ул. „15-ти Ноември“ 1). Експозицията се състои от 30 маслени..

публикувано на 20.01.20 в 08:25

Запалил се микробус спря движението преди "Витиня"

Временно е спряно движението по автомагистрала „Хемус“ в района преди тунела „Витиня“ заради запалил се микробус, няма пострадали. Около 18.40 часа е получен сигнал за възникнало възпламеняване в микробус с метанова уредба. Шофьорът е напуснал превозното средство своевременно, няма пострадали. До погасяването на огъня движението по..

публикувано на 17.01.20 в 19:19