Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Накъде в София

"Тирамису"
Снимка: http://sofiatheatre.eu/

ТЕАТЪР

"Мнимият болен" от Болиер ще се играе от 19.00 часа на голямата сцена в Народния театър "Иван Вазов". Режисьор е Владлен Александров, участват Георги Мамалев, Михаил Петров, Ева Тепавичарова, Албена Колева, София Бобчева, Владислава Николова, Павел Иванов, Христо Чешмеджиев.

"Много шум за нищо" е предложението за тази вечер на Театър "Българска армия". На сцената излизат Иван Радоев, Асен Кобиларов, Гергана Данданова, Анастасия Ингилизова, Евелин Костова, Веселин Ранков,  Ненчо Илчев, Георги Къркеланов. Началото е в 19.00 часа на голямата сцена.

"Тирамису" Йоанна Овшанко можете да гледате от 19.00 часа на голямата сцена на Театър "София". Режисьорът Николай Поляков се е довери на актрисите Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Мила Банчева, Дария Симеонова, Неда Спасова, Луиза Григорова - Макариев, Снежана Макавеева, Лора Мутишева

"Балкански синдром" под режисурата на Мариус Куркински се играе в Малък градски театър "Зад канала". Участват: Стела Стоянова, Албена Михова, Христина Караиванова, Симеон Бончев, Стоян Младенов, Александър Кадиев, Петър Калчев, Таня Пашанкова, Владимир Димитров, Евгени Будинов. Постановката започва в 19.00 часа.

Новият спектакъл на Театър "Възраждане" "Сладка смърт" започва в 19.00 часа в зала "Надежда". Поет и алкохолик  с обща емигрантска съдба попадат в трагикомични ситуации с черно чувство за хумор. Спектакълът представя живота на двама емигранти, които се опитват да надхитрят системата на една чужда страна, та дори и самата смърт. Пътят е един единствен – да пропътуват разстоянието от Германия до Хърватия не къде да е, а в ковчег. В ролите - Румен Драганов, Петър Петров

МУЗИКА

От 19.00 часа в Зала "България", 19.00 ч. е началото на концерта на цигуларката Яна Дешкова, концертмайстор на Симфоничния оркестър в Олбор, Дания, и Софийската филхармония. Ще бъдат изпълнени Концерт за цигулка и оркестър на  Ерих Волфганг Корнголд, "Танц на Кашчей Безсмъртни" от Игор Стравински и Десета симфония на Дмитрий Шостакович. Диригент ще бъде Найден Тодоров.

Световни хитове и музикални стандарти в изненадващи кавър версии и оригинална интерпретация, както и песни-емблеми от репертоара на джаз певицата Роберта очакват публиката наи в Литературен клуб „Перото“. На сцената, заедно с Роберта, ще се качат Емил Ганов – цигулка, Александър Кипрофф – пиано, Ники Михайлов-НИКА – вокал и Симона Михайлова – перкусии. Очаква ви едно истинско музикално пътуване с песните: „Нека сме различни“, „Самотният бегач“, „Mercedes Benz“, „Rebirth“. Началото е в 20.00 часа.

КИНО
Филмът "Руди Валентино" на Нико Чирасола ще бъде показан в кино "Люмиер Лидл" от 19.00 часа. в рамките на Фестивала на италианското кино в България.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Интегрираните системи за "умен" дом събират повече елементи на комфорт

Регулиращо се осветление, високотехнологични домакински уреди, 24 часа сигурност и уют, са само част от елементите, които може да включва един "умен" дом. Макар и не чак толкова разпространени до този момент в България, "умните" домове започват да стават тренд и по нашите географски ширини. Иновациите в жилищните технологии бяха една от изключително..

публикувано на 26.10.20 в 12:27
Христо Гилищаров

Българските инженери предлагат гъвкави и ефективни решения на индустрията

Днес във всяка област на труда се твърди, че не достигат кадри. Те обаче са функция на индустрията. Образованието е длъжник на индустрията, но и обратното е вярно, каза пред Радио София - индустрията не дефинира добре своите нужди от кадри, каза пред Радио София Христо Гилищаров , управител на една от големите компании в сферата на роботиката у нас...

публикувано на 26.10.20 в 11:57

Джун Йошида: Да готвим без остатък

Всяка година по света се похабяват над 1 млрд. тона храна. За това разхищение допринасят както развитите, така и развиващите се страни. В Европа домакинствата са отговорни за 53% от всички генерирани хранителни отпадъци, а всеки българин изхвърля средно по 105 кг храни годишно. Контрапункт на това явление се явява zero waste готвенето. “Това е..

публикувано на 26.10.20 в 11:54

Училищата преминават към дистанционно обучение по преценка на директори и МОН

Училищата ще могат да преминават към обучение в електронна среда от разстояние след разрешение от министъра на образованието и науката, по предложение на ръководителите на образователните институции, предвижда нова заповед. Предложението за преминаване към обучение от разстояние може да бъде направено от ръководителите на образователни институции, в..

публикувано на 26.10.20 в 11:11

Глория Филипова: Забраната за аборти е голяма крачка назад в правата на жените в Полша

Целият свят говори за решението на Полша да забрани абортите, което стана факт на 23 октомври и предизвика масови протести в страната. “Това е голяма крачка назад в правата на човека и правата на жените в Полша. Това донякъде не е изненада, защото толкова години има опити да се рестриктират максимално абортите. Въпреки това се надявах да удържат, но за..

публикувано на 26.10.20 в 10:25

Трансцедентална медитация за пречистване на съзнанието

Трансценденталната медитация е една от най-широко разпространените и изследвани техники за успокояване на ума. В момента се практикува от над 6 милиона души по целия свят. Сред тях са много популярни артисти, спортисти и политици, някои от които лично са ангажирани с каузата да я разпространяват. Техниката на този тип медитация е базирана върху..

публикувано на 26.10.20 в 09:43

Столичната община възобнови Covid-телефона в помощ на възрастните

Оперативният център на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община възобновява горещия телефон 02/904 13 97, на който ще се приемат заявки за закупуването на продукти от първа необходимост, храна и лекарства за възрастни, самотни и болни хора. Линията се открива отново, за да се намали необходимостта от излизане навън и заразяване с..

публикувано на 26.10.20 в 09:17