Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Накъде в София

АРТ АТЕЛИЕ
В парка „Заимов“ по повод Международния ден за борба с наркотиците и наркотрафика ще се проведе концерт тази вечер. Програмата включва арт работилница с художника-авангардист Иван Яхнаджиев от 16.00 часа и концерт от 18.00 часа.

ТЕАТЪР
В театър „София“, на открита сцена тази вечер ще се играе спектакълът „Колекционерът“ по романа на Джон Фаулз на „Клас 5х5“ - сдружение, създадено от студентите от класа на проф. Атанас Атанасов, випуск 2019, на НАТФИЗ „Кр. Сарафов“. Сценична версия и участници Анета Иванова и Румен Михайлов.

В ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс тази вечер ще бъде изпълнено представлението “Digital Footprints” на Гун Лунд от Швеция, което е една интерактивна хайтек игра с трима танцьори.

КОНЦЕРТ
В камерна зала „България“ ще започне концертът "Владигерови свирят Владигеров" в рамките на "Софийски музикални седмици". Концертът е по случай 120-годишнината на Панчо Владигеров. В концерта ще участват всички внуци на Маестрото - Панчо Владигеров-младши - пиано, Екатерина Владигерова - пиано, Александър Владигеров - тромпет, флюгелхорн и Константин Владигеров - пиано, кларинет.

В кино „Кабана“ тази вечер ще започне концерт на група Jeremy.

ФЕСТИВАЛ
Първото издание на ученическия научен фестивал Sci-High ще се състои днес в актовата зала на Националната природоматематическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" в София. В състезанието четири ученически отбора ще решават важни за обществото проблеми, използвайки научен подход и със съдействието на ментори от научната сфера и бизнеса. Учениците ще представят резултатите от работата си два пъти през деня - от 12.00 до 14.00 часа, и от 19.00 до 21.00 часа.