Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калид регистрира свое върхово постижение в Щатите

Калид
Снимка: facebook.com/thegreatkhalid

Обзор на радиокласациите на Америка и Великобритания за изминалата седмица

Четвърта поредна седмица Калид доминира американския поп радио чарт със слънчевото Talk. Това е най-добре представилият се сингъл на американеца в мейнстрийм изброяване отвъд Атлантика. Парчето от албума Free Spirit e било с аудитория от 100.728 милиона и се е радвало на 18,654 излъчвания през изминалата седмица според МидияБейз 24/7. Talk e една от двете песни с гласа на Калид в чарта. Другата е Beautiful People на Ед Шийрън. Като заговорихме за Ед Шийрън, дуетът му с Джъстин Бийбър I Don’t Care е номер две, а на номер три е Били Айлиш с парче, което наскоро излезе и във версия със Джъстин Бийбър – bad guy.

Няма как да приключим темата за Бийбър преди да сме споменали и номер едно на Острова – I Don’t Care. Според Рейдиомонитър миналата седмица жестокият дует на Ед и Джъстин e бил с 76.45 милиона импресии и 7,762 излъчвания. Тракът, който е шестият хит-шампион за Ед е общо шеста седмица на номер едно.

Най-сериозният конкурент в момента на I Don’t Care в ефира на Великобритания е Señorita на Шон Мендес и Камила Кабейо с регистриране на 51 процента скок в броя импресии. На номер три еHold Me While You Wait на Луис Капалди. 

За плейлиста ви с нова музика препоръчваме първия студиен албум на изпълнителка, която някои определят като новата Адел. Талантливата британка Фрея Райдингс пусна току що албум, в който можем да намерим сурова емоция. Тя засяга теми за съмнение, болка, разкаяние и уязвимост. В компилацията необикновеното и богато вибрато на Райдингс превръща песните във великолепие. Фрея е автор на всички 12 трака и то в една ера, в която хитовете се създават от цели екипи.

Не пропускайте и The Lion King: The Gift от излезлият този уикенд ъпдейт на Цар Лъв на Дисни. Бейонсе, която озвучава Нала в екранизацията е и куратор на албума. The Lion King: The Gift е ода към филма и е отделна от официалния саундтрак. В албума можем да чуем също Кендрик Ламар, Чайлдиш Гамбино, Фарел, Джей Зи и седем годишната дъщеричка на Бейонсе и Джей Зи Блу Айви.

За Ей Би Си Бейонсе каза, че албумът е „писмо-изпълнено с любов към Африка.“ Тук звездата не само, че е включила звуците на Африка, но и е предложила своя интерпретация.  

За актуална музика от плейлистите на Америка и Великобритания слушайте двучасовия ни микс в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед по Радио София.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктор Теодосиев и Константин Илиевски

Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон

В петък (05.07.24 г.) Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон. Събитието е в зала "България" от 19.00 ч. Главният диригент на състава Константин Илиевски, който ще бъде на пулта, е избрал три произведения: "Елегия" от Пламен Джуров, Концерт за валдхорна и оркестър №1 от Рихард Щраус и Симфония №7 от Антон Брукнер. Солист..

публикувано на 04.07.24 в 13:41
Инес Симеонова

Инес Симеонова - за първи път солист на Нов симфоничен оркестър

В първия ден на юли Нов симфоничен оркестър ще представи една класическа (във всеки смисъл на тази дума) програма . Започва с увертюра  „Егмонт“ на Бетовен и завършва с една симфония, солидна и монументална като катедрала – Четвъртата на Брамс. Между тях красиво е разположен един от концертите на Моцарт (номер 21 в до мажор) – тук солист..

публикувано на 28.06.24 в 11:02

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на джаз фестивала "Д-р Емил Илиев“ в Боровец

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев“ в Боровец през август.  Директорът на фестивала Татяна Илиева обясни: "Фестивалът няма и никога не е имал комерсиална цел. Единствената цел на събитието е много благородна - да се подпомогне развитието на летния планински туризъм в курортния комплекс..

публикувано на 27.06.24 в 10:05

Музикалната кулминация тази седмица е на сцената на Sofia Live Fest

Четвъртото издание на Sofia Live Festival вече „чука на вратата“. От 21 до 23 юни  (този уикенд) на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина ще могат да се видят, чуят и снимат изпълнители като американското хип-хоп дуо Atmosphere , магнетичната Selah Sue , нидерландската култова изпълнителка Kovacs , американският диджей и..

публикувано на 18.06.24 в 11:41

Лили Иванова получи огърлие "Златен век"

Лили Иванова получи огърлие "Златен век" от Министерството на културата на концерта си във Велико Търново. То ѝ бе връчено от служебния министър Найден Тодоров за нейните заслуги към българската музика, която, както той посочи, е немислима без нея. Това съобщи БТА. Да бъде човек на концерт на Лили Иванова е като да открие четирилистна..

публикувано на 04.06.24 в 11:24